Sporazum o isporuci 50 automobila za ratne vojne invalide

U sjedištu Vlade Federacije BiH danas je između Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata i Porschea BH d.o.o. u ime ponuđača potpisan sporazum o isporuci 50 putničkih automobila marke Škoda Octavia Karavan Ambition 1.5 TSI DSG-automatik za ratne vojne invalide 100 posto prve grupe.
 
U ime Federalnog ministarstva sporazum je potpisao Mirza Terzo, koji je kazao da je ovo nastavak pružanja podrške ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe, te da je usprkos smanjenju financijskih sredstava zbog pandemije virusa COVID-19, ova budžetska pozicija ostala ista i ratni vojni invalidi će i ove godine dobiti 50 putničkih automobila koji će im poboljšati uvjete života.

Izvršni direktor Porschea BH Senad Olovčić je kazao kako je ovo posebno važan projekat u kojem ova firma sudjeluje, jer je riječ o kategoriji branilaca koji vozila koriste kao ortopedska pomagala. Istaknuo je da vozila koja se dodjeljuju zadovoljavaju sve potrebne kriterije i prilagođena su potrebama korisnika, te da će u predviđenom roku biti isporučena i dodijeljena budućim vlasnicima.
 
Za ove namjene je u Budžetu FBiH za 2020. godinu izdvojeno 1.500.000 KM, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Vlada FBiH