Home > Livno > Speleološki trening u Livnu

Speleološki trening u Livnu

 

Prethodni vikend 17 članova Stanice Sarajevo iskoristilo je lošu najavljenu vremensku prognozu i narandžasti meteoalarm za speleoški trening na planini Cincar pored Livna. Naši domaćini su bili pripadnici GSS – HBŽ pod čijim stručnim vodstvom smo posjetili dva speleološka objekta – jame od kojih je prva, simboličnog naziva „Fikreta“, dubine 90 metara, dok je druga, naziva „Dvogrla“, dubine 55 metara.

 

U večernjim satima smo nastavili zajedničko druženje u planinarskom domu „Kruzi“, smještenom na nadmorskoj visini od 1265 metara, gdje su se ljubazni domaćini PD Cincar i naši prijatelji iz GSS – HBŽ pobrinuli da se osjećamo ugodno.

 

Kroz druženje smo razmijenili znanje i iskustvo sa terena, kao i prethodnih akcija, ali i dogovorili buduća druženja i zajedničke treninge.

 

Uživali smo u dubinama, stečenom iskustvu, ali i prelijepim divljim konjima i prostranstvima Cincara ukrašenog jesenjim bojama. Do nekog budućeg druženja u Livnu, Sarajevu ili nekom trećem mjestu, šaljemo tople pozdrave i riječi zahvale našim domaćinima.

#gsssarajevo

#vašgss ❤