Home > BiH > Sljedećih dana očekuju nas kiša i snijeg

Sljedećih dana očekuju nas kiša i snijeg

U ponedjeljak ujutro u BiH je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Zenica -2; Bjelašnica -1; Sanski Most i Sarajevo 0; Banja Luka, Bugojno i Doboj 1; Ivan Sedlo, Tuzla 2; Drvar i Livno 4; Bihać, Bijeljina i Široki Brijeg 5; Gradačac, Mostar, Stolac i Trebinje 7; Neum 11°C.U ponedjeljak će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u noći na utorak. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U utorak, 21. studenoga 2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Hercegovini jugo prije podne. Temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 14°C. Od poslijepodnevnih sati temperatura zraka će opadatiU srijedu, 22. studenoga 2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama s kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U poslijepodnevnim i večernjim satima i u nizinama može padati slab snijeg.

Hercegovini kiša prije podne, na planinama će padati snijeg. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini smanjenje naoblake. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C.U četvrtak, 23. studenoga 2023., u ranim jutarnjim satima lokalno u Bosni može padati slab snijeg. U većem dijelu zemlje oblačno prije podne uz postupno smanjenje naoblake u drugom dijelu dana. U središnjim i istočnim područjima može se zadržati niska naoblaka cijeli dan.

Najviše sunčanog vremena će biti na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu do 12°C.

Jabuka.tv