Skijaška sezona na Kupresu počinje 8. siječnja

Nova skijaška sezona u Sportsko-rekreacijskom centru “Adria ski” na Čajuši kod Kupresa startat će u petak, 8. siječnja, kazao je za Fenu vlasnik tog centra Zvonko Bagarić.

Bagarić je istaknuo kako je s tehničke strane sve spremno, obavljen je servis liftova i vučnica, te strojeva za održavanje staza, a za četvrtak su najavljene završne pripreme.

Trenutno su meteorološki uvjeti povoljni, ima snijega, a uz to je osjetno pala temperatura zraka što je preduvjet za korištenje vodenih topova i vještačko zasnježivanje, kazao je Bagarić.

Uz staze su postavljene kućice za okrjepu i stolovi na otvorenom te drugi prateći objekti sukladno propisanim epidemiološkim mjerama.

Čajuša kod Kupres omiljeno je zimovalište Hercegovaca i Dalmatinaca, a proteklih godina zbog dobre ponude i povoljnih cijena smještaja sve više je gostiju iz drugih država EU, dodao je Bagarić.

U odnosu na proteklu godinu cijene smještaja i drugih usluga nisu se bitno mijenjale. Cijena dnevne ski karte za odraslu osobu iznosi 35 KM, odnosno 25 KM za osobe mlađe od 14 godina, dok je cijena poludnevne karte, koja se prodaje iza 13:00 sati, 25 KM, odnosno 20 KM za mlađe osobe.

Cijena iznajmljivanja skijaške opreme u skijaškom centru Adria ski također se nije mijenjala od prošle godine. Za odrasle osobe dnevni najam opreme košta 20 KM, a za mlađe osobe 15 KM.

Sportsko-rekreacijski centar “Adria ski” raspolaže s pet ski-liftova: četvorosjed u dužini od 1850 metara, dvosjed u dužini od 980 metara, dvije “sidro” vučnice u dužini od 1.080 i 1.150 metara te jedan “baby lift” dužine 300 metara.

Fena