SIPA uhitila državnog ministra Miloša Lučića

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić (DNS) uhićen je jutros na području Istočnog Sarajeva, prenosi Klix.ba. Njega su uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužiteljstva BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, Lučić je osumnjičen za zlouporabu položaja, a tijekom akcije se vrše pretresi određenih lokacija. On se sumnjiči da je zlouporabljavao službenu karticu i plaćao i privatne troškove.

Putovanje u Beograd, Budvu, rafting na Taru, samo su neki od sumnjivih aktivnosti ministra Lučića, koji je javna sredstva koristio za privatne aranžmane. Podsjetimo, u travnju ove godine u SIPA-inoj akciji “Dijamant” uhićen je pratitelj ministra Miloša Lučića i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Miloš Nikolić.

Nikolić je uhićen zbog prodaje droge, odnosno uhvaćen je u prodaji 10 kilograma “spida”. Prilikom pretresa pronađeno im je 15 kilograma spida, a za četvorku se sumnja da su počinili krivična djela “organizirani kriminal”, neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama” i “zlouporaba službenog položaja ili ovlasti”.

Pročitajte više na: www.vecernji.ba