SIPA danas privodi Zorana Mamića

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas će privesti Zorana Mamića, donedavnog trenera nogometnog kluba Dinamo Zagreb, saznaje Avaz.

On će nakon privođenja u Međugorju biti dovezen u Sud BiH na sudsko ročište. Hrvatsko pravosuđe, podsjećamo, poslalo je prije nekoliko dana dana zahtjev bh. institucijama u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove tjeralice za Zoranom Mamićem, bratom Zdravka Mamića, bivšim savjetnikom ovog kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju

Po tjeralici za Zoranom Mamićem svaka policijska agencija dužna je postupiti po nalogu iz Hrvatske. Podsjećamo, MUP Hrvatske izdao je tjeralicu za Zoranom Mamićem nakon što se prije nekoliko dana nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Policija je na tjeralici, uz osobne podatke Zorana Mamića, objavila da je nalog za tjeralicu izdao zagrebački Županijski sud zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, davanja mita i zloupotrebe povjerenja u ekonomskom poslovanju. On se zajedno s bratom Zdravkom nalazi također u Međugorju. Ranije je tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav prijedlog odbijen.

Po Zakonu, nakon privođenja Zorana Mamića u Sudu BiH će se odlučivati o njegovom izručenju, tpčnije o tome postoje li uvjeti da se izruči Zagrebu, s obzirom da osim hrvatskog ima i državljanstvo BiH.