SIP pozvao na akreditiranje izbornih promatrača

Predstavnici međunarodnih organizacija, udruženja građana, političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisnih kandidata mogu promatrati sve izborne aktivnosti u Bosni i Hercegovini, pod uvjetom da se akreditiraju u skladu sa Izbornim zakonom BiH.Promatrači imaju pristup svim relevantnim dokumentima i javnim sastancima izbornih komisija, mogu u tijeku cijelog perioda izbornog procesa u bilo koje vrijeme kontaktirati bilo koju osobu i imaju pristup svim centrima za birački spisak, biračkim mjestima i centrima za brojanje i drugim relevantnim mjestima, kako je utvrdila Središnje izborno povjerenstvo BiH, prenosi Fena.

Kako je najavilo Središnje izborno povjerenstvo BiH, akreditiranje promatrača nevladinih organizacija vrši se do 31. listopada, akreditiranje međunarodnih promatrača do 14. studenog te akreditiranje promatrača političkih subjekata do 31. listopada.

Središnje izborno povjerenstvo BiH pozvalo je ove aktere izbornog procesa u BiH da iskoriste svoje pravo i da se akreditiraju za promatranje izbornog procesa u BiH.

Livnovine