Home > Županija > Sindikat MUP-a HBŽ: Vlada obmanjuje javnost kada je u pitanju povećanje plaća

Sindikat MUP-a HBŽ: Vlada obmanjuje javnost kada je u pitanju povećanje plaća

Sindikat MUP-a HB županije danas se oglasio priopćenjem u kojem navode kako Vlada HB županije, nedavnim povećanjem plaća proračunskim korisnicima, obmanjuje javnost, prenosi portal Livno Online.

Osobito kada je u pitanju i povećanje iznosa za topli obrok.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Sindikat djelatnika MUP-a u HBŽ,  se u više navrata obraćao kako pismenim, a tako i usmenim putem, gdje smo upozoravali na nepoštivanje Pravilnika o plaćama, naknadama i drugim materijalnim pravima iz radnog odnosa policijskih službenika i državnih službenika i namještenika MUP-a K 10, broj 02-1-02-3715 i 02-1-02-3832/09 od 30.travnja.2009 godine. U svojim dopisima smo tražili pojašnjenje oko poštivanja trenutnih propisa gdje do danas nismo dobili nikakav odgovor ,što je najbolji pokazatelj vašeg odnosa prema uposlenima.

Važećim  Pravilnikom o plaćama,naknadama i drugim materijalnim pravima u čl.4 propisano je da osnovicu za obračun plaće utvrđuje Vlada HBŽ i usklađuje kvartalno,te da se temeljem podataka Federalnog zavoda za statistiku o prosječnoj isplaćenoj plaći u FBiH za posljednji kvartal,taj iznos množi sa 45% i tako se izračuna osnovica za obračun plaće za tekući kvartal.

Sama činjenica da smo u svojim dopisima ukazali na postojeći problem i da   Vlada do danas nije učinila ništa kako bi prestala kršiti važeće propise, tražimo da se važeći pravilnik odmah krene primjenjivati, a ukoliko i dalje budete ignorirali naš zahtjev upozoravamo Vas da će Sindikat poduzeti druge zakonom dozvoljene radnje a sve u cilju zaštite prava uposlenih.