Home > Magazin > Severini sud ponovno oduzeo sina

Severini sud ponovno oduzeo sina

Severina Vučković ponovno je izgubila skrbništvo nad sinom Aleksandrom.

Pjevačica se godinama za skrbništvo nad maloljetnim sinom bori s bivšim suprugom Milanom Popovićem, a kako piše Nacional, Vrhovni sud RH ukinuo je presudu Županijskog suda u Splitu koji je povrijedio Zakon o parničnom postupku, pa tako Milan i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina – opet vraća ocu.

Ovaj medij je također objavio da se iz presude može vidjeti kako nitko od vještaka u slučaju Popović – Vučković nije ispitan, već je sud bio u posjedu pismenog nalaza i mišljenja vještaka.O svemu se ubrzo oglasila i Severina čiju objavu s Facebooka u kojoj je poručila kako se nikada neće prestati boriti za svoga sina prenosimo u cijelosti:

Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog djeteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, vještačenja.Znaš da ništa pogrešno nisi napravila. I ne vjeruješ da ti se to opet događa. I nisi kriva. Na svoje dijete nikada nisam glas podigla, a kamoli išta slično. Ne postoji ama baš nikakav razlog zbog kojeg dijete ne bi trebalo živjeti u svom domu u kojem se rodilo, sa mnom, svojom bakom, ljudima koje zna od rođenja.

Sad su Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta, koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su one suprotne postojećoj praksi…

Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu.
Moje dijete živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem o tome govoriti da ne bih nekoga uvridila.

Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju.

Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Je*ali vas ‘proceduralni razlozi’. Je*ala vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=949821983182559&set=a.330432198454877&type=3&ref=embed_post

Jabuka.tv