Savjeti za putovanje

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tijekom dana, savjetuje se češće stanke.  Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnim trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, prometuje usporeno, jednim trakom.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tijekom dana u funkciji su oba traka. Od 20 sati do 05 sati prometuje se naizmjenično, jednim trakom. Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela.

Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet. Danas i sutra (22. i 23.07.) od 07 do 18 sati obustavlja se promet na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren na alternativni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Doljani, Gabela Polje, Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Zupci i Deleuša. I na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

vecernji.ba