Sastanak gradonačelnika s predstavnicima braniteljskih Udruga Livna

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić danas je primio predstavnike braniteljskih Udruga s područja Livna. Na sastanku se razgovaralo, prije svega, o izgradnji Doma hrvatskih snaga „Simbol pobjede“ u Donjim Rujanima koja je započela prošle godine. Izgradnju su pokrenule Udruge „Sektor Rujani“ i „Bruno Bušić“ uz potporu Koordinacije braniteljskih udruga i Grada Livna koji je partner projekta.


Izgradnjom Doma hrvatskih snaga „Simbol pobjede“ u Rujanima, kako ističu iz braniteljskih udruga, odat će se dužno poštovanje svim braniteljima te će to biti jedan od podsjetnika na ratna događanja diljem livanjske bojišnice.

Pored izgradnje Spomen sobe, bit će tu i edukacijski centar za sve posjetitelje te i tematski prostor kao mjesto susreta svima koji posjet Memorijalni centar u Donjim Rujanima. Predstavnici braniteljskih udruga su gradonačelnika Čondrića upoznali s do sada urađenim te s planovima za nastavak izgradnje ovoga centra naglasivši da veliku potporu imaju od Vlade i Ministarstva branitelja Republike Hrvatske čijim sredstvima će uvelike biti zatvorena financijska konstrukcija izgradnje.

Potpora im je potrebna i iz drugih izvora financiranja te, kao ističu branitelji, vjeruju da će na koncu ovo biti zajednički projekt na ponos svih Livnjaka. Gradonačelnik Čondrić je istaknuo važnost izgradnje ovakvog jednog centra koji će biti i simbol pobjede ali i znak zahvalnosti svim braniteljima, roditeljima poginulih te na koncu svima onima koji su tijekom ratnih događanja bili na području Livna i dali svoj doprinos u njegovoj obrani.

Ured za informiranje Grada Livna