Home > Sport > Sandra Perković i Filip Mihaljević dvostruki laureati, pogledajte popis svih nagrađenih

Sandra Perković i Filip Mihaljević dvostruki laureati, pogledajte popis svih nagrađenih

Nesretni koronavirus je poremetio puno toga u svijetu sporta, pa je tako na neko vrijeme ugasio i lijep običaj da Hrvatski atletski savez na posebnoj svečanosti nagrađuje najbolje pojedince u prethodnoj sezoni.

No, nakon nekoliko godina stanke u petak je ponovno održana gala večer hrvatske atletike, doduše službeno nazvana engleskim imenom Cro Athletics Gala.

U restoranu Gastro Globus uručene su nagrade za 2022. i 2023. godinu, a ujedno su objavljeni i najbolji u 2021. godini kada nije bilo dodjele zbog Covida. Laureati u glavnoj kategoriji, najbolja atletičarka i atletičar, isti su za obje, odnosno za sve tri godine.

Dakako, riječ je o Sandri Perković i Filipu Mihaljeviću koji su već godinama glavni nositelji kvalitete u kraljici sportova u našoj zemlji.
Posebna je bila 2022. godina za hrvatsku atletiku, jedna od rezultatski najuspješnijih u povijesti.

Sandra Perković je najprije u Eugeneu postala svjetska doprvakinja u bacanju diska, a onda je uslijedio München i tri velike medalje na Europskom prvenstvu. Sandra je šesti put zaredom osvojila zlato, a na tronu joj se ovaj put pridružio i Mihaljević kao najbolji europski bacač kugle (bio je te godine i šesti na SP na otvorenom, te četvrti na dvoranskom SP).

Blistavu minhensku priču senzacionalnim je maratonskim srebrom začinila Matea Parlov Koštro koja je u petak dobila nagradu za iznimno postignuće.

Elkasević najbolji trener

Prošle su godine izostale seniorske medalje na najvećim natjecanjima, ali i Sandra i Filip su ponovno bili u finalu SP-a u održanog u Budimpešti. Izmučena ozljedama, Sandra je nastup završila na petom mjestu, dok je Filip bio sedmi.


Sandrin učitelj, odnedavno i suprug Edis Elkasević najbolji je trener u 2022. i 2023. godini, nagrade za životno djelo su dobili Vladimir Mikulec i Željko Zgurić, dok je podijeljen još niz priznanja, posebno najboljima u mlađim dobnim kategorijama, onima od kojih se nadamo da nastave stazom koju su utabali Sandra i Filip.

Jutarnji.hr