SAMO U BiH: Jedan policajac naplaćivao kazne van radnog vremena, drugi nosio plastični pištolj

Pripadnici Policijske uprave (PU) Banja Luka lišili su slobode dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske – PU Banja Luka u okviru mjera usmjerenih na sprečavanje koruptivnih krivičnih djela i zlouporabe službenog položaja u svojim redovima, priopćeno je danas iz ove policijske uprave.

Srna neslužbeno saznaje da je riječ o Željku K. i Valentinu K.

Riječ je o osobi čiji su inicijala Ž.K. iz Kneževa zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba službenog položaja ili ovlasti i osobi V.K. iz Banja Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo lažno predstavljanje.

Ž.K. iz Kneževa sumnjiči se da je u četvrtak, 9. rujna, oko 18.00 sati zaustavio vozilo u Ulici braće Pantića u Banja Luci u službenoj uniformi, te vozaču zbog učinjenih prekršaja na licu mjesta naplatio novčanu kaznu.

“Policijski službenik Ž.K. je u vrijeme činjenja djela bio van službe. Protiv policijskog službenika doneseno je rješenje o suspenziji”, navedeno je u priopćenju.

U okviru navedenih aktivnosti policijski službenici su u petak, 10. rujna, u Ulici Kordunaška u Banja Luci uočili policijskog službenika V.K., a koji je od ranije suspendiran iz MUP-a Republike Srpske, u službenoj uniformi, kako zaustavlja vozila.

“Od V.K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, navedeno je u priopćenju.

Protiv oba policijska službenika podneseni su zahtjevi za pokretanje postupka.