Home > Sport > Sad je i službeno: UEFA odgodila utakmicu Dinamo – AEK

Sad je i službeno: UEFA odgodila utakmicu Dinamo – AEK

Predstavnici AEK-a odjednom su se povukli sa sastanka organiziranog u povodu navijačkih nereda, a direktor kluba Giorgos Kosmas obrazložio je da “ne mogu sudjelovati sastanku na kojem je Dinamo” i dodao kako Dinamo smatraju jednim od glavnih krivaca zbog pogrešnih navoda o dolasku mnogo manjeg broja navijača u Atenu.

Predstavnici AEK-a odjednom su se povukli sa sastanka, a direktor kluba Giorgos Kosmas obrazložio je da “ne mogu sudjelovati sastanku na kojem je Dinamo”. Kazali su kako Dinamo i grčku policiju drže odgovornima za tragične posljedice nereda. Grčki izvori potvrđuju odluku Uefe o odgađanju utakmice, a isto potvrđuju i iz Dinama. Novi termin održavanja utakmice još nije poznat.

Nakon kaotičnih sukoba hrvatskih i grčkih huligana u atenskoj četvrti Nova Filadelfija, u utorak ujutro održan je sigurnosni sastanak predstavnika Dinama i AEK-a koji večeras trebaju igrati prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka na stadionu Aja Sofija (tzv. OPAP arena).“Ne možemo zamisliti sudjelovanje na ovome sastanku dok žalimo zbog smrti jednog od naših navijača i zbog svega što se dogodilo.

AEK smatra Dinamo potpuno odgovornim jer je znao što rade njegovi navijači. Nisu obavijestili nikoga tijekom sinoćnjeg sastanka (o njihovu dolasku u Atenu), nego su samo rekli da je 30-ak navijača kupilo karte i pokušalo doći na utakmicu.

DržimoDinamo potpuno odgovornim za dolazak skupine ”organiziranih kriminalaca” i za ono što su prouzročili. Dinamo je mogao jasno reći što se događa još jučer i surađivati s AEK-om i policijom, ali nije, stoga ga smatramo jednim od glavnih krivaca“, rekao je direktor AEK-a.

https://youtu.be/7N9TusAmJlM

Vecernji list