Home > BiH > S tržišta povučen popularni proizvod, provjerite svoje ormariće

S tržišta povučen popularni proizvod, provjerite svoje ormariće

Državni inspektorat izvijestio je o opozivu Pileće jetrene paštete (u umjetnom ovitku), 100g, Perutnine Ptuj, najbolje upotrijebiti do 24.10. 2023., zbog neoznačene soje u proizvodu, priopćila je u četvrtak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Pileća jetrena pašteta 100 g. koja se povlači s tržišta, ima LOT:12024908811. S obzirom da na proizvodu nije označen alergen soja, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na istu dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja, navodi HAPIH.Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane te o pružanju informacija o hrani.Proizvođač Pileće jetrene paštete (u umjetnom ovitku) je Perutnina Ptuj d.d. iz Ptuja, Slovenija. Proizvod na tržište stavlja  PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o. PC INDUSTRIJA MESA Čakovec  iz Čakovca.

Detalji o opozivu dostupni su na web stranicama subjekta u poslovanju s hranom  https://www.perutnina.com/hr/hr/vijesti/povlacenje-opoziv-proizvoda/

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima, dodaje HAPIH.

Vecernji list