“Ryanair” obustavlja letove u rujnu i listopadu

BANJALUKA – Avio-kompanija “Ryanair” u rujnu i listopadu ove godine obustavlja letove, između ostalih, i na aerodrom u Banjaluci, zbog ograničenja kretanja u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, priopćeno je iz poduzeća “Aerodromi Republike Srpske”.

“Svakako očekujemo kraj listopada, odnosno početak zimske sezone letenja 2020/2021. uspješnijim”, navodi se u priopćenju.

Iz poduzeća “Aerodromi Republike Srpske” pojasnili su da je tvrtka”Ryanair” objavila da će smanjiti svoj kapacitet letova za 20 odsto tijekom rujna i listopada, pošto su rezervacije značajno oslabile, a imajući u vidu stalnu nesigurnost u vezi sa nedavnim slučajevima virusa korona u nekim zemljama EU.

“Ryanair” je potvrdio da će se većina ovih smanjenja odnositi na učestalost, a ne zatvaranje ruta, te da će biti usredotočeni na one zemlje kao što su Španjolska, Francuska i Švedska, gdje su nedavne stope slučajeva virusa korona dovele do povećanih ograničenja putovanja, zatim Irska, koja nastavlja sa nametanjem jedinstvene restriktivne Zelene liste, koja uvodi karantenu od 14 dana za posjetitelje iz većine drugih zemalja EU.

Nezavisne novine