Rimac seli tvrtku u novi prostor: “Prošli smo sve i donijeli najmanje lošu odluku”

Prošloga tjedna odjeknula je vijest da je Porsche dodatno povećao svoje ulaganje u Rimac Automobile, povećavši svoj udio u vlasništvu tvrtke na 24%. Porsche je inicijalnom investicijom 2018. godine stekao udjel od 10% u Rimac Automobilima te ga povećao na 15.5% u 2019. godini.

Najnovije ulaganje osnažuje položaj Rimac Automobila kao tvrtke specijalizirane za razvoj tehnologija i proizvodnju ključnih sustava za tržište električnih vozila visokih performansi.

Od prvog Porscheovog ulaganja 2018. godine, tim Rimac Automobila udvostručio se na gotovo 1000 zaposlenih, a hrvatsko tehnološko poduzeće nastavilo je razvijati i proizvoditi sustave električnih pogonskih sklopova, baterija, sustava infotainmenta i drugih komponenata povezanih s elektrifikacijom za mnoge proizvođače automobila.

Rimac Automobili sada surađuju s vodećim proizvođačima automobila, uključujući HyundaiKiuPorsche, Aston Martin, Automobile Pininfarina, Koenigsegg i mnoge druge.

Zbog rasta i sve većeg broja zaposlenih, tvrtka Mate Rimca se seli u novi prostor u kojem će se nalaziti do izgradnje Campusa.

Prema ranijim najavama, taj projekt će vrijediti između 80 i 100 milijuna eura i bit će središte tvrtke u kojem će raditi više od dvije tisuće ljudi. Tu bi se trebali smjestiti razvojno-istraživački centar, proizvodnja, testiranje, prostor za edukacije, kinodvorana, hotel za goste i zaposlenike koji dolaze izvana, vrtići za djecu zaposlenika, restorani, proizvodnja hrane, frizeri, sportski objekti, startup inkubator…

Kako kaže Mate Rimac na Facebooku, pronaći odgovarajući prostor u Zagrebu nije bilo jednostavno.

“Mjesecima intenzivno tražimo prostor, minimalno 15.000 kvadrata”

“Kako vrlo brzo rastemo (kako brojem ljudi, tako i brojem projekata i proizvodnih linija), već godinama muku mučimo s prostorom pa smo tako raštrkani na 10 lokacija (14 objekata u 9 gradova i 3 države), što nam jako otežava poslovanje.

Mislim da je dobro poznato da već dugo vremena planiramo graditi Campus – naše dugoročno rješenje za problem lokacije. Nažalost, neke stvari idu dosta sporo pa i dalje moramo ‘krpati’ i pronalaziti polu-rješenja. Tako smo nedavno otvorili R&D ured za 400+ ljudi u Zagrebu. Još nismo objavili nikakve slike ili detalje oko te lokacije – budemo uskoro. Kako će realizacija Campusa trajati još neko vrijeme, posljednjih smo mjeseci intenzivno tražili prostor koji će nam omogućiti preživljavanje do Campusa“, piše Rimac.

Tražili su prostor od minimalno 15.000 kvadrata u Zagrebu i okolici, piše Rimac, a razmišljali su o starom putničkom terminalu Zračne luke (Pleso), raznim šoping-centrima (Mandi, West GateTekstil Promet…), starim industrijskim zgradama (Gredelj, Viadukt, hrpa nekih zapuštenih starih tvornica)…

“Mislim da smo doslovno pogledali sve što i približno može zadovoljiti uvjete (čak i prostore dosta daleko od Zagreba) i zaključak je – Hrvatska doista nema prikladnih (i dostupnih) prostora za bilo kakvu ozbiljniju proizvodnju. Neke lokacije se možda i mogu iskoristiti, ali nisu prikladne radi zone u kojoj se nalaze ili vlasničkih/imovinsko-pravnih statusa (npr. Gredelj) ili imaju već ugovoren dugoročni najam pa je nemoguće početi koristiti zgradu u nekom razumnom roku”, kaže Rimac i navodi primjer bivše Magme u Jaski, koja bi bila najbolje rješenje da nije već u dugoročnom najmu.

“Radovi su u punom jeku, imat ćemo 400-500 zaposlenih na lokaciji”

“Sad bar znamo da smo prošli baš sve i na temelju svih dostupnih podataka donijeli najbolju odluku. Ili zapravo – najmanje lošu. ‘Loša’ zato što moramo uložiti jako puno novaca u prostor koji ćemo koristiti samo nekoliko godina dok se ne preselimo u Campus. Ali, to je valjda cijena rasta (i lokacije gdje nema dostupnih industrijskih postrojenja).

Odlučili smo se za bivši Pevec na Jankomiru – prostor od nekih 25.000 m2. Znam, daleko od savršenog, ali uzimajući sve u obzir ovo je doista bila jedina moguća opcija. Radovi su u punom jeku i kroz 4-5 mjeseci bismo trebali imati 400-500 zaposlenih na lokaciji.

Ovdje će biti smješten dio proizvodnje, industrijalizacija, dio razvoja i drugi dijelovi našeg poslovanja. Kao i kod svih naših lokacija – unatoč kratkom vremenu korištenja, potrudit ćemo se urediti lokaciju da bude reprezentativna i ugodna za boravak/rad. Nadam se da će i ture/obilasci biti mogući do kraja godine”, napisao je Rimac uz napomenu da će informacije o Projektu Campusa sa svim detaljima objaviti kroz sljedećih nekoliko tjedana.

index.hr