Home > Magazin > Rimac se pohvalio na Facebooku: Tko je prvi Hrvat koji je kupio Neveru od dva milijuna eura

Rimac se pohvalio na Facebooku: Tko je prvi Hrvat koji je kupio Neveru od dva milijuna eura

Neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je prvi Hrvat koji je kupio Rimac Never, električnu superjurilicu koja u osnovnoj verziji košta oko 2 milijuna eura.

Iz kompanije navode kakoovo ima posebnu vrijednost za kompaniju, s obzirom na to da je tvrtka Rimac Group iz garaže prerasla u globalnu tvrzku, ali i dalje zadržala sjedište u Hrvatskoj i hrvatski dizajn i znanje.Hrvatski kupac svoj je hiperautomobil Rimac Neveru preuzeo putem jednog od Bugatti Rimac prodajnih predstavnika, tvrtke Manhattan Motorcars u New Yorku. Njegovo putovanje započelo je s YouTube videom u kojem je bio impresioniran kompanijom i automobilom, prenosi Raport.

poster

00:00

Branko je svoj interes izrazio odmah, a u više navrata je i posjetio Zagreb kako bi upoznao tim, odabrao točne specifikacije svog automobila, i pratio proizvodnju svoje Nevere.

Dr. Škovrlj se odlučio za sportsku konfiguraciju koja se uklapa u osobnost Nevera hiperautomobila; tzv. Predator Black „Fantasy“ završni sloj – s unutrašnjošću od crvene kože, navode u Rimcu.

Na eksterijeru se ističu sjajni crveni kočioni sustav, skriven iza Infinitus točkova, a na unutrašnjosti nekoliko posebnih detalja, uključujući crni satenski završni sloj za anodizirane metalne dijelove, perforirana sjedala i šavove karakteristične za Rimac automobile.”Svaka Nevera je posebna priča, san jednog od vlasnika, pri čemu je i svako iskustvo kupca drugačije. Danas dijelimo važan trenutak s Brankom, dok postaje ne samo prvi Hrvat, uz mene osobno, koji posjeduje Neveru, već i ambasador onoga što smo ovdje izgradili. Obojica ponosno predstavljamo našu domovinu na globalnoj razini i bila je čast imati kraj sebe Branka, koji je bio uključen u stvaranje svoje Nevere te koji sada postaje dio Rimac obitelji”, rekao je Mate Rimac.

Nevera je dizajnirana i razvijena, te se proizvodi u sjedištu tvrtke Rimac u Hrvatskoj, odakle su isporuke u tijeku kupcima širom svijeta. Auto je dosad postavio 27 svjetskih rekorda za visoke performanse unutar samo godinu dana, uključujući rekord Nürburgring staze za serijska električnih vozila, kao i rekordno vrijeme Goodwood staze u Velikoj Britaniji za serijski automobil, Nevera predstavlja dokaz predanosti brenda stvaranju nove ere automobilskih performansi.

Vecernji list