Home > Svijet > Rimac objasnio zašto je kasnio s financijskim izvještajem: ‘Mogao bih sad pisati knjige…’

Rimac objasnio zašto je kasnio s financijskim izvještajem: ‘Mogao bih sad pisati knjige…’

Mate Rimac odgovorio je kritičarima koji su ga prozivali zbog kašnjenja financijskog izvještaja za 2021. Detaljno je objasnio kroz što sve je njegova tvrtka prolazila u zadnje vrijeme.

Mate Rimac odgovorio je na brojne kritike na račun toga što kasni s predajom financijskog izvješća za 2021. U podužem statusu na Facebooku rekao je da se te stvari obično ne tiču nikoga osim vlasnika tvrtke te da mu je zbog prozivki u tvrtki porezna inspekcija. “Zbog kašnjenja sa predavanjem revidiranog financijskog izvještaja za 2021. smo bezbroj puta prozvani. Zbog toga i gubitka od 540M kuna prema preliminarnim/statističkim brojkama koje smo predali su nas pljuvali, omalovažavali, ismijavali i napadali. Radi tih javnih prozivki imamo i poreznu inspekciju u firmi zadnjih mjesec dana”, napisao je Rimac i dodao kako s tim nema problem.

Kaže i kako 20% firmi još nije predalo izvješće za 2021. ali da se samo njega napada. “Ovo je priča o tome kako bi “revidirani financijski izvještaj” trebao biti isključivo interes vlasnika firme, a ne javnosti i kako je to potpuno nebitno za bilo koga osim za vlasnike firme. Naročito javnost u kojoj ljudi ne znaju razlikovati prihod od dobiti, a kamoli kompleksnije stvari poput konsolidacije međunarodnih grupacija vs. stand-alone izvješća lokalnih firmi/podružnica”, napisao je. Mate Rimac je jučer predao revidirani financijski izvještaj za 2021. Kaže da tvrtka ima 644 milijuna kuna dobiti.

Prema tome, nemamo najveći gubitak u 2021. godini, nego smo 9. po dobiti”, kaže Rimac koji na Facebooku objašnjava i zašto je izvješće kasnilo. “2021. nam je bila suluda godina– razdvojili smo firmu na 3 dijela (Iz Rimac Automobila d.o.o. nastali su Rimac Group, Bugatti Rimac i Rimac Technology) te preuzeli Bugatti od VW Grupe. Istovremeno smo zatvorili C rundu investicija (150M Eura u 2021.) i zatvarali D rundu (500M Eura) koja je na kraju završena 2022. Plus ‘business as usual’ – početak gradnje Campusa, lansiranje Nevere, istovremeno uvođenje novog ERP-a (što nas je možda i najviše unazadilo) itd. Radi svih tih transakcija bili smo pod konstantnim due diligence-om i imali horde pravnika i financijaša VW-a, Porsche-a, Goldman Sachsa, Softbanka i njihovih big-four financijskih i pravnih savjetnika za vratom.

večernji list