Rekordan broj: Nekadašnji cilj ‘100 žena na Kamešnici’ premašio brojku od 600!

U organizaciji članica Planinarskog društva Cincar iz Livna te Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije u nedjelju je priređen tradicionalni događaj “100 žena na Kamešnici” koji je okupio rekordan broj planinara, njih oko 600, prenosi FENA.

Predsjednica tog planinarskog društva Jelena Bobetić kazala je za FENU kako im je cilj promoviranje planinarenja i boravka u prirodi te da je tim povodom organiziran uspon za žene, ljubitelje planinarenja na najveću livanjsku planinu Kamešnicu, mada je, kako je kazala, bilo i muškaraca.

Za sve zainteresirane planinarke i ljubitelje planinskog krajolika jučer je bio osiguran autobusni prijevoz do livanjskog naselja Podgradina, nakon čega je za sve njih uslijedio organizirani uspon do prve postaje – Pešino vrilo (1.400 m.n.v.) gdje ih je čekala okrjepa uz šalicu kave ili čaja, dok je druga postaja za one najhrabrije bio sam vrh na Kamešnici zvani Konj (1.856 m.n.v.).

“Odaziv za uspon na Kamešnicu je iznenađujuće velik, odnosno iznad očekivanja. Sudjelovalo je oko 600 učesnica i sudionica s područja cijele BiH, a odazvali su se i planinari iz susjedne nam Hrvatske“, kazala je Bobetić.

Za sve sudionike događaja organizator je pripremio planinarski ručak i zajedničko druženje.

FENA/Tomislavcity

Foto: A.S./Tomislavcity