Real je imao najteži put do finala u povijesti, ovo se još nikad nikome nije dogodilo

Real je nakon poraza 3:4 u prvom susretu igranom prije tjedan dana na Etihadu, slavio 3:1 nakon produžetaka i s ukupnih 6:5 izborio finale protiv Liverpoola 28. svibnja u Parizu.
Bit će to rekordni 17. finale Kraljevskog kluba koji je rekorder i po broju osvojenih europskih naslova.

Neovisno o tome kako će završiti finalni susret u kojem će se susresti s Liverpoolom, ovosezonska predstava Real Madrida u Ligi prvaka je nešto za povijest. Način na koji su došli do finala, a posebno popis momčadi preko kojih su to ostvarili.

Krenimo samo od činjenice da su do finala došli eliminacijom tri od četiri posljednja finalista. To je već prvo što nikad nitko nije napravio. Prvo je pao finalist iz 2020. godine, Paris Saint-Germain, zatim prošlosezonski prvak Chelsea, a onda i prošlosezonski finalist Manchester City.

Nitko nikad nije do finala igrao protiv momčadi s takvim referencama iz prošlih sezone.

Da bi sve izgledalo još luđe, u finalu ih čeka prvak iz 2019. godine, samo jednu godinu ranije.

Dva puta su se vraćali iz ponora

Osim toga, Real se dva puta vratio iz situacije gdje su bili dva pogotka u minusu minimalno 30 minuta prije kraja. Zapravo, protiv Parižana je to bilo 29 minuta prije isteka vremena, da bi onda uslijedio hattrick senzacionalnog Karima Benzeme, dok su protiv Manchester City s takvim minusom ušli u posljednju minutu regularnog dijela druge utakmice. I iz toga su se uspjeli izvući.