Radio “Studio N” donirao 250 maski Domu zdravlja Livno

Livanjski Radio Studio N sa novom upravom jučer je, kao društveno odgovorna tvrtka, donirao 250 zaštitnih maski Domu zdravlja Livno.

Mali je to doprinos zdravstvenim djelatnicima koji su u vrijeme pandemije korona virusa na prvoj crti obrane, a svjedoci smo da zdravstvenim ustanovama u HBŽ nedostaje i maski i drugih zaštitnih sredstava.

Maske je izradila tvrtka „Number 1“ Travnik i riječ je o višekratnim maskama, pamučnim koje se 30 puta mogu oprati, otkuhati i koristiti.

Također, u koordinaciji sa FUCZ BiH, odnosno deminerkom Davorkom Vrgoč iz Livna, koja volontira za Udrugu Pomozi.ba, a koja je voljna donirati zaštitne maske, koordinatorica Koalicije protiv mržnje „Uvažavanje“ Livno i novinarka Željka Mihaljević, ispitala je potrebe za zaštitnim maskama, broj uposlenika u Županijskoj bolnici Livno, volontera koji pomažu osobama koje su starije od 65 godina, bolesnim ili nemoćnim kojima nema tko dostaviti hranu, lijekove i druge potrepštine okupljenih u FB grupu „Jedni za druge LIVNO“, te medijskih djelatnika. Podaci su sa zamolbom poslani u FUCZ BiH, a Davorka Vrgoč je već na putu za Sarajevo kako bi preuzela 1.000 zaštitnih maski i nešto paketa pomoći za socijalno ugrožene u HBŽ.

Željka Mihaljević/Radio Studio N