Home > Županija > Puno posla za tomislavgradske vatrogasce

Puno posla za tomislavgradske vatrogasce

Na prostoru općine Tomislavgrad na više lokacija u utorak su intervenirali djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe iz Tomislavgrada.

Kako je za Fenu kazao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Mate Jurčević, posebno je izazovan bio požar iznad naselja Omolje gdje je na velikom prostoru gorjela suha trava i nisko raslinje.

Uz pomoć djelatnika tomislavgradske šumarije i mještana, nakon više sati gašenja, vatra je ugašena, a odmah zatim vatrogasci su morali krenuti na novu intervenciju, na padine planine Tušnice.

– Vatra se trenutno kreće prema vrhu Tušnice. Gori nisko raslinje i suha trava, a s obzirom na to da smo već ušli u noć do jutra ćemo pratiti situaciju na terenu i djelovati prema potrebi – kazao je Jurčević.

Jedna ekipa vatrogasaca intervenirala je i u naselju Renić, u blizini granice s Hrvatskom, gdje je također izbio požar na otvorenom koji se u jednom trenutno opasno približio obiteljskim kućama.

Jurčević upozorava kako su svi ti požari izazvan ljudskom rukom te podsjeća na zabranu paljenja vatre na otvorenom, kao i na novčanu kaznu od tisuću maraka za izazivanje požara.

Fena