Prvopričesnici iz mostarske katedrale skupili novac za obnovu kuće obitelji sa desetero djece

U župi Marije Majke Crkve, Katedrala-Mostar jučer je 80 vjeroučenikâ primilo je Prvu Svetu Pričest. Njih je ovu školsku godinu pripremao don Davor Berezovski, župni vikar. U svojoj propovijedi potaknuo je prvopričesnike da poput apostola Petra i oni svakoga dana iskazuju svoju ljubav i poštovanje prema Isusu i bližnjima, piše Ero.tel,

Obratio se i roditeljima da svojim životnim primjerom i poticajem nastave odgajati svoju djecu u kršćanskome duhu i vjeri. Posebno dirljiv trenutak jučerašnjeg slavlja je bio tijekom prinosa darova. To nije bio uobičajeni prinos kao na svakoj Prvoj Svetoj Pričesti nego nešto sasvim drukčije.

Naime, prvopričesnici su se kroz korizmeno vrijeme odricali slatkiša te su novac, koji su planirali potrošiti na čokolade, bombone, lizala, grickalice ostavljali u misijsku kasicu. To je bio njihov prinos koji će biti poslan na Salomonske otoke gdje u misijama djeluju hrvatske časne sestre Milosrdnice. S ovim novcem bit će obnovljena jedna trošna kućica u kojoj živi bračni par s desetero djece.

Don Davor je na prezentaciji, preko projektora, u fotografijama prikazao sve članove ove obitelji i sadašnje životne uvjete u kojima žive te tako ganuo mnoga prisutna srca i duše. Kao znak zahvalnosti za dar obitelj je prvopričesnicima poslala svoju zajedničku fotografiju koja čini dio prvopričesničkog dara kojeg su dobili na koncu sv. Mise. Prije završnog blagoslova prvopričesnici su otpjevali pjesmu “Danas smo sretni” koja uistinu govori o radosti i ispunjenosti koju u svojim dječjim srca i proživljavaju.

pogled.ba