Home > BiH > PRVI PUT NAKON VIŠE 40 GODINA: U BH. OPĆINI IZGRAĐENA TVORNICA, TRAŽE SE RADNICI

PRVI PUT NAKON VIŠE 40 GODINA: U BH. OPĆINI IZGRAĐENA TVORNICA, TRAŽE SE RADNICI

Kamen temeljac za moderni proizvodni pogon tvornice “GS-Rama” položen je tačno prije godinu dana u Prozor-Rami, a sada je ovo zdranje već poprimilo finalne obrise.Radovi na ovom velebnom zdanju su konstantni, a u poslovnoj zoni “Izlaz” svakim su danom sve vidljiviji dio tvornice za proizvodnju, kao i upravna zgrada. Općina Prozor-Rama je tako nakon 40 godina dočekala početak izgradnje modernog proizvodnog pogona.

Povelju koja je tog dana ubačena u temelje u metalnoj kapsuli, potpisali su: Snježana Köpruner, direktorica “GS-Holding“ GmbH Regensburg iz Njemačke, saradnici iz firme Liebherr iz Bischofshofena, Helmut Kaindlom i Hannes Rieser i načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević.

Građevinski radovi na proizvodnoj hali su pri kraju. Nakon svih armirano-betonskih radova i montaže zadnjeg dijela krovne konstrukcije, paralelno su se izvodili radovi na postavljanju fasadnih i krovnih panela.

Urađeni su vodovod i kanalizacija, kao i elektro i strojarske instalacije, što je preduvjet za instalaciju strojeva koji će se koristiti u proizvodnji, piše Ramski vjesnik.

Ugovor za izgradnju je potpisan u septembru 2022. godine. Projekt je ovo u vrijednosti oko 20 miliona eura. Kompleks moderne arhitekture prostire se na deset hiljada metara kvadratnih i namijenjen je radu od 200 do 250 radnika. Općina Prozor-Rama u ovom projektu učestvuje finansijskom podrškom od dva miliona KM.

U toku su završni radovi na proizvodnom pogonu i montaži arrmirano-betonskih elementata.

Za potrebe rada u novoj tvornici “GS-Rama” d.o.o. trenutno je aktivno 50 radnika, od kojih je manji dio na obuci, dok je većina spremna za samostalan radKako je ranije rečeno, u tvornici je planirana proizvodnja metalnih dijelova za njemačkog partnera. Vrlo brzo, nakon uhodavanja posla, proizvodni asortiman će biti proširen na dijelove za električna dostavna vozila.

“GS-Rama” traži bravare , zavarivače , CNC operatere

Na području Prozor-Rame, u poslovnoj zoni Izlaz u završnoj je fazi izgradnja jedne od najmodernijih kompanija na našim prostorima pod imenom “GS-Rama” d.o.o. za koju se već pripremaju radnici u kompaniji “GS-TMT” d.o.o..

Zbog povećanja obima posla i popunjavanje novih radnih mjesta za potrebe otvaranja nove kompanije “GS-Rama” d.o.o. objavljuje oglas za prijem proizvodnih radnika na radna mjesta:

BravarZavarivačCNC Operater

Uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati:

SSS (KV/VKV) tehničkog smjera,poželjno radno iskustvo (u metalnoj industriji),posjedovanje komunikacijskih i organizacijskih sposobnosti,preciznost, odgovornost i pouzdanost.

Hayat