Home > BiH > Prvi put ikada u jednom ministarstvu zaposlena osoba s invaliditetom

Prvi put ikada u jednom ministarstvu zaposlena osoba s invaliditetom

Ovo je prvi put u povijesti FBiH, odgovorno tvrdim, da je jedno ministarstvo pokazalo inicijativu i želju za zapošljavanje osobe s invaliditetom! Zaista je riječ o presedanu i iskazujem poštovanje i zahvalnost ministrici Vlaisavljević i Federalnom ministarstvu kulture i sporta što su prepoznali važnost inkluzije osoba s invaliditetom u radno okružje, jer svi o tome govore mnogo, a u praksi se ne radi skoro ništa, poručio je Baljić.

Ministrica Vlaisavljević nije krila zadovoljstvo što će sportašica Edna Šunjić, koja je nedavno posjetila Ministarstvo i govorila o svojim brojnim hobijima, ali i želji da radi i doprinosi, postati dio kolektiva Federalnog ministarstvo kulture i sporta.

Edna trenira stolni tenis, plivanje i skijanje, a svojim pozitivnim duhom, upornošću i borbenošću prkosi brojnim izazovima na koje osobe s Down sindromom svakodnevno nailaze. Sretni smo što će ova borbena djevojka postati dio našeg kolektiva i potrudit ćemo se da joj radnu svakodnevnicu učinimo prijatnom i lijepom.

Želim vjerovati da će Federalno ministarstvo kulture i sporta biti primjer i drugim institucijama te da će i one iskoristi mogućnost koju imaju, i osobama s invaliditetom pružiti mogućnost da se osjećaju poštovanim i ravnopravnim članovima društva jer to je najmanje što za njih možemo učiniti, zaključila je ministrica Vlaisavljević.

Ministrica je dodala da želi ohrabriti sve druge da omoguće jednakopravan život u zajednici i pravo na rad osobama s invaliditetom, priopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Jabuka.tv