Home > BiH > Prva generacija kontrolora zračnog prometa školuje se u BiH

Prva generacija kontrolora zračnog prometa školuje se u BiH

Tom prigodom je istaknuto kako interna obuka kontrolora zračnog prometa označava novo poglavlje razvoja BHANSA-e, a cilj kao i uvijek ostaje unaprijediti sigurnost, učinkovitost i kvalitetu usluga, od čega najveću korist imaju zrakoplovne kompanije, putnici te cjelokupni sektor zračnog prometa u BiH i šire.

Vjerujem da Mostar može postati regionalni centar da certificira kontrolore leta za cijelu regiju, ako treba i za Europu, nema razloga da budemo u zaostatku. 

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA), u partnerstvu s danskom kompanijom Gate Aviation Training, specijaliziranom za upravljanje zračnim prometom, pokrenula je prvi cjelokupni program obuke za kontrolore zračnog prometa, koji se u potpunosti provodi u Bosni i Hercegovini.

Program je za ukupno 25 kontrolora zračnog prometa započeo 2. listopada, a danas je organiziran svečani prijem za partnere koji su omogućili uspješan početak projekta.Ovo je generalno velik događaj, da radimo s mladim ljudima koji će biti europski certificirani, koji će jako dobro zarađivati i biti tu i kontrolirati naše nebo. Jako je važno da otvaramo obuku kojom ćemo sami proizvoditi mladi kadar za kontrolu našeg neba, poručio je ministar komunikacija i prometa Edin Forto.

Obukom kontrolora zračnog prometa u vlastitom aranžmanu, BHANSA imat će potpunu kontrolu nad obrazovnim procesom te će ga moći prilagoditi svojim specifičnim potrebama i zahtjevima zrakoplovne industrije u BiH, kazao je direktor BHANSA-e Davorin Primorac.

Kroz ovaj projekt mi uspostavljamo vlastiti centar za školovanje svih budućih generacija kontrolora letenja, a to govori samo za sebe, poručio je Primorac.

Jabuka.tv