Home > BiH > Prosvjetni radnici u ovoj županiji imaju najveće plaće

Prosvjetni radnici u ovoj županiji imaju najveće plaće

Predstavnici Vlade Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) i županijskih organizacija sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja postigli su dogovor o povećanju plaće za oko 5.600 zaposlenih prosvjetnih radnika u toj županiji za 15 posto, počevši od 1. siječnja ove godine.

Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama važećeg kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnom i srednjem obrazovanju bit će potpisan u narednih 10 dana, a bit će na snazi do isteka primjene važećeg kolektivnog ugovora 31. kolovoza.

Predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDŽ Selvedin Šatorović je kazao kako su dogovorom potpuno usuglasili primjenu kolektivnog ugovora, te istaknuo da će prosvjetni radnici ZDŽ-a imati najveće plaće u BiH.Dolaskom nove Vlade ZDŽ i novog premijera, odmah u startu smo dogovorili da će se taj stav promijeniti i premijer je na prvom sastanku rekao da ćemo do 8. mjeseca imati najveće plate u BiH kao što je to bilo u razdoblju 2023. godine, kazao je Šatorović.

Zahvalio je premijeru, ministrici financija, ministru obrazovanja i svim članovima Vlade ZDŽ-a, te pozvao sve vlade u FBiH da slijede pozitivan primjer Vlade ZDŽ-a, da vide na koji način se tretiraju zahtjevi i potrebe prosvjetnih radnika i da ih u skladu sa tim zahtjevima i rješavaju.