Home > Livno > Promocija knjige “Livanjski Srbi u Livnu”

Promocija knjige “Livanjski Srbi u Livnu”

U subotu, 1. rujna u 18 sati, u prostorijama Livanjske gimnazije (ulica Kraljice Katarine 16, Livno), održat će se promocija knjige Livanjski Srbi: Prosvjetna i duhovna zaostavština, autora Branka Dokića i Radovana Jovića.

Pored autora prof.dr Branka Dokića, na promociji će govoriti:  prof. Duško Pljevulja, mr Željko Vujadinović i g. Dinko Periša. Moderator će biti Slobodan Nagradić. Na promociji će nažalost  govoriti i Slavo Kukić. Što on ima govoriti o Srbima u Federaciji kada javno zagovara da srpske predstavnike u FBIH trebaju birati Bošnjaci, nije nam najjasnije. I što u njegovom zagovaranju preglasavanja Srba u FBIH vide Srbi koji će govoriti i o položaju Srba u HBŽ, kantonu koji bi trebao puniti najviše srpskih delegata u srpskom klubu Doma naroda, također nam nije najjasnije.

“Knjiga koju ćemo vam predstaviti je prikaz prilika i ostavštine srpske zajednice livanjskog kraja, tijekom povijesti  njihovog života na tom prostoru. Knjiga se posebno bavi razvojem školstva i crkveno-duhovnog života srpske zajednice u Livnu tijekom prethodna dva stoljeća.

Autori i ovom knjigom široj čitalačkoj publici žele  prikazati dio bogate baštine grada Livna i time, na još jedan način i još jednim u nizu primjera, iskažu ljubav prema zavičaju.”

Prof.dr Branko Dokić je uvaženi međunarodni stručnjak i profesor Elektrotehničkog fakulteta u Banja Luci, a sada diplomat, na položaju ambasadora Bosne i Hercegovine u Grčkoj.

Gospodin Radovan Jović je dugogodišnji novinar, dopisnik i suradnik, između ostalih i Večernjih novosti, Nezavisnih novin, SRNE…

Očekujemo vas!

Organizator promocije: Srpska Pravoslavna Crkvena Općina Livno i autori.