PROGNOZA vremena za iduća tri dana: kiša, a u subotu na planinama snijeg

Petak, 1. travnja, 2022. godine,  u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i Krajine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno može biti jakih udara juga u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu do 14°, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stupnjeva.

Subota, 2. travnja, 2022. godine,  u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na planinama će padati i snijeg. Padavine slabijeg intenziteta. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stupnjeva.

Nedjelja, 3. travnja, 2022. godine, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prolazno slabije padavine prije podne. U Hercegovini slaba kiša veći dio dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stupnjeva, prognoza je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.