PROGNOZA vremena u sljedeća tri dana: u popodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina

U utorak, 3.05.2022. godine, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

U srijedu, 4.05.2022. godine, u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

U četvrtak, 5.05.2022. godine, u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana u Bosni i sjeveru Hercegovine će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C, priopćenje je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.