Home > BiH > Prodaje se hotel u kojem je Tito imao apartman

Prodaje se hotel u kojem je Tito imao apartman

Stečajni upravitelj Željezare Zenica u stečaju oglasio je prodaju hotela Internacional u Zenici po početnoj cijeni od 9,18 milijuna konvertibilnih maraka.

Prodaja hotela s pripadajućim dvorištem, a koji se nalazi u središtu Zenice na adresi Bulevar Kulina bana 29, obavit će se usmenim javnim nadmetanjem 2. veljače.

Zainteresirani kupci prijave će moći podnijeti do 31. siječnja, a ponude ispod početne cijene -procijenjene vrijednosti neće biti razmatrane. Kako navodi u tekstu portal Indikator, radi se o objektu koji je u vrijeme gradnje za cilj imao primiti visoka izaslanstva.

 

poster

00:00

Podsjećamo da je hotel Internacional prodavan prvi put 2018. godine, a i tada je početna cijena bila 9,18 milijuna konvertibilnih maraka. Hotel Internacional osamdesetih godina prošlog stoljeća bio je jedan od simbola Zenice. Otvoren je 1978. kako bi ugostio visoka državna i gospodarska izaslanstva koja su u Jugoslaviju dolazila radi sklapanja dogovora sa Željezarom. Mogao je primiti do 120 gostiju, a među njima su bili i brojni poznati i moćni ljudi. Prilikom posjeta zeničkoj Željezari i Josip Broz Tito je boravio u ovom hotelu, gdje je imao i dvoetažni apartman. Pri otvaranju je opremljen luksuzno, bio je potpuno klimatiziran, imao je saunu, fine restorane, brojna umjetnička djela, prenosi Indikator.