Problemi s Pfizerom

Pfizer je tužio dugogodišnju radnicu zbog navodne krađe “velikog broja” povjerljivih dokumenata, uključujući i one povezane sa cjepivom protiv korone.

U tužbi koja je podnesena u utorak u saveznom sudu u San Diegu, Pfizer je rekao kako je riječ o radnici Shun Ksiao Li, koja je prekršila svoj ugovor o povjerljivosti prebacivši više od 12.000 datoteka, bez dozvole, na svoje osobne račune i uređaje sa svog poslovnog laptopa.

“Zbog velikog broja dokumenata koje je gospođa Li nezakonito prisvojila, Pfizer tek treba utvrditi obim poslovnih tajni i povjerljivih informacija koje ona posjeduje”, priopćila je tvrtka.

Navodni ukradeni materijali uključuju “priručnik” od 24. rujna koji sadrži interne procjene i preporuke o Pfizer cjepivu protiv virusa korona, zatim Pfizerov odnos sa njemačkim partnerom za cjepiva, kao i prezentacije povezane s antitijelima protiv raka.

Iz tvrtke Pfizer je rečeno da je Li, koja je bila pomoćnica direktora za statistiku, u više navrata pokušavala da prikrije tragove onoga što je uradila.

Navedeno je i da je Li u tvrtci radila 15 godina, ali da je skoro primila ponudu za novi posao u tvrtci “Ksenkor Inc.”, kalifornijskoj tvrtci koja se bazira na liječenje raka i autoimunih bolesti.