Home > BiH > Pripremljeno više od milijun eura za one koji se vraćaju iz Njemačke u BiH

Pripremljeno više od milijun eura za one koji se vraćaju iz Njemačke u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održao je dvije izvanredne telefonske sjednice na kojima je usvojena Informacija Direkcije za europske integracije o održavanju sedmog sastanka Pododbora za pravdu, slobodu i sigurnost između Europske unije (EU) i BiH te utvrđen Prijedlog sporazuma o upravljanju između njemačkog Saveznog ministarstva unutarnjih poslova za građevinarstvo i domovinu i BiH, javlja Anadolu.

U priopćenju iz Vijeća ministara BiH navodi se da će sedmi sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i sigurnost biti održan 6. i 7. prosinca u “hibridnoj formi”.

Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH će u suradnji s nadležnim institucijama u BiH provesti sve nužne radnje za održavanje ovog sastanka.

00:00

“Izaslanstva EU-a i BiH razgovarat će, među ostalim, o ostvarenom napretku između dva sastanka u vezi s funkcioniranjem pravosuđa, temeljnim pravima, borbom protiv korupcije, organiziranog kriminala i terorizma, migracijama te upravljanjem granicama”, navodi se u priopćenju.

Na 16. izvanrednoj telefonskoj sjednici Vijeće ministara BiH utvrdilo je i uputit će Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru Prijedlog sporazuma o upravljanju između Saveznog ministarstva unutarnjih poslova za građevinarstvo i domovinu, koje zastupa predsjednik Saveznog ureda za migracije i izbjeglice SR Njemačke – BAMF, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

 

“Cilj projekta, za koji je SR Njemačka osigurala 800.000,00 eura granta, je dovršetak uspostave funkcionalnog, transparentnog i održivog sustava prihvata i integracije bh. državljana koji se vraćaju u BiH ро osnovi sporazuma о readmisiji”, navodi se u priopćenju.

Na ovaj se način žele osigurati optimalni kapaciteti u odnosu na trenutnu dinamiku prihvata i integracije državljana BiH.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 1.162.940 eura, od čega je njemački grant 800.000 eura, a preostalih 362.940 eura osigurat će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i njegov implementacijski partner, entiteti i lokalna razina vlasti.

Vecernji list