Home > Livno > Priopćenje za javnost sa središnjeg predizbornog skupa HDZ BiH u Livnu

Priopćenje za javnost sa središnjeg predizbornog skupa HDZ BiH u Livnu

Ovo je naša domovina, naš kraj, naša djedovina. Ostat ćemo mi svoj na svome! Kao legitimni i do kraja ustavnopravni predvodit ćemo ono najbolje što je u Bosni i Hercegovini, kako bi na prerasla u jednu modernu i organiziranu zemlju, državu Europske unije, kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a i HNS-a dr. Dragan Čović večeras na predizbornom skupu u prepunoj sportskoj dvorani „Dalibor Perković Dali“ u Livnu.
Danas je 1126. obljetnica grada Livna. Od srca vam, dragi žitelji ovoga kraja, čestitam ovu obljetnicu. Tko se to u svijetu može pohvaliti sa svojom poviješću, zapisima i godinama obitavanja na ovim prostorima?! Rijetki.
-Legitimni predstavnici na svim administrativnim razinama vlasti iz naše koalicije nakon izbora neće dopustiti bilo kakve krize. Imamo svoj program i jasne ciljeve kako urediti prostore Herceg-bosanske županije, ali i svaki dio BiH. Sa svih skupova, pa tako i s ovog, pozivamo naše prijatelje Bošnjake i Srbe s kojima dijelimo našu domovinu da zajedno jačamo povjerenje i gradimo europsku Bosnu i Hercegovinu.

Gradimo zajedništvo unutar hrvatskog naroda kroz naš program, a koje nudimo i prijateljimakoji s nama žive u ovoj zemlji, ali i međunarodnim institucijama, jer i oni moraju konačno razumjeti da BiH jeste država tri jednakopravna, konstitutivna naroda, da imamo svoju europsku i euroatlansku budućnost i da do tog cilja moramo doći što prije.
Poštujemo naš kodeks i nećete čuti ni od jednog kandidata HDZ-a i HNS-a da se bavimo prošlošću i drugima.

Gledamo naprijed i imamo jasnu viziju kakvu budućnost želimo ostaviti mladima.

-Naš glavni cilj su razvoj, ostanak i opstanak. Obitelj je osnovni stup bh. društva, a mi to, kao kršćansko-demokratska stranka podržavamo. I ovdje, i u svakoj drugoj općini i županiji gdje su Hrvati većina, gdje možemo provesti našu politiku, slična je koncepcija promišljanja demografske politike, odnosa prema obitelji i mladima. To je nešto što će biti naša okosnica djelovanja u iduće četiri godine.

Branitelji su naša posebna briga i nema te sile koja će nas zaustaviti da štitimo vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo naših branitelja, naglasio je dr. Čović te predstavio sve točke programa HDZ-a BiH i HNS-a za Opće izbore.


-Na kraju, šaljemo poruku naroda i domovine. Sve što trebamo učiniti moramo učiniti za naš hrvatski narod. Ponosan narod, koji nikada ni u jednoj prigodi, ni ovdje u Livnu ni bilo gdje na bilo kojoj destinaciji, mi koji vas predstavljamo ne smijemo saviti svoju kralježnicu. Ponosni da jesmo to što jesmo. Ponosni da smo najstariji narod u BiH. Ponosni što imamo svoju kulturu, baštinu i vrijednosti.zaključio je dr. Čović.

Na večerašnjem skupu u prepunoj dvorani nazočnima se obratila i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i nositeljica liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH Borjana Krišto, koja je uvijek odvažna i spremna prihvatiti borbu za svoj hrvatski narod, prihvativši tako i odgovornost biti nositeljicom liste za Parlamentarnu Skupštinu BIH u izbornoj jedinici za Hercegbosansku i Unsko-sansku županiju.

Ovu činjenicu je istaknula i gospođa Krišto kao izravno izabrana zastupnica nakon nekoliko neuspješnih izbornih ciklusa u kojima  Hrvati zbog unutarnjih podjela nisu uspjeli izabrati svog predstavnika na ovoj razini nego su to njihove ime učinili Bošnjaci zbog svoje brojnosti. Večeras ponovno vidim to jedinstvo i snagu koje smo dokazali i na posljednjim izborima stoga vam zahvaljujem na dolasku, potpori ali i povjerenju koje nam pružate; kazala je gospođa Krišto dodavši kako je to povjerenje ujedno i obaveza te ukratko predstavila Izborni program u dijelu koji se odnosi na pravno-političku sigurnost odnosno izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH kazavši i kako je Programu prethodila detaljna analiza aktualnog mandata kao i jasno definirani programski ciljevi za budućnost. “Legitimnost pripada narodu i izvodi se iz naroda, stoga je naš krajnji cilj provedba Odluke Ustavnog suda kroz izmjene Izbornog zakona na način da se i hrvatskom narodu osigura mogućnost izbora legitimnih predstavnika. Dok to ne ostvarimo dužni smo zaštititi poziciju hrvatskog naroda što smo zahvaljujući našim predstavnicima uspjeli u državnom ali ovih
dana i u Parlamentu Federacije stoga je neophodno da još jednom svi zajedno pokažemo snagu i zajedništvo uključujući i nas u Hercegbosanskoj županiji gdje nam u Skupštini treba minimalno 10 zastupnika”; kazala je nositeljica liste za Parlamentarnu skupštinu Borjana Krišto.


Petar Galić ministar u Vladi HBŽ-a i nositelj liste za Parlament Federacije BiH, osvrnuo se na vidljive pozitivne rezultate u ovome mandatu.

-Sjetimo se kako je bilo za vrijeme vladavine Platforme, kada su financije naše župnije blokirane. Izgubile su se nažalost 4 godine, naglasio je Galić.

-Spreman sam biti aktivan zastupnik u Parlamentu, govoriti, predlagati i pregovarati, ali i razgovarati s kim je potrebno kako bi se ostvarili interesi ove županije. Za projekte koji se planiraju realizirati u HBŽ-u trebat će potpora viših razina, i to su investicije u našoj županiji, otvaranje radnih mjesta i poboljšanje radnih uvijeta prekinut će negativne trendove kojima smo trenutno izloženi.

-Raditi na projektima i pojačati aktivnosti i tako možemo ekonomski sačuvati ljude i ohrabriti stanovništvo što je preduvjet za našu nacionalnu i političku pobjedu na ovom prostoru. Morat ćemo olakšati naš ekonomski potencijal s ciljem obrane i afirmacije pozicija hrvatskog naroda u odnosu na druge narode. U ovoj priči Hrvatske pozicije u Sarajevu imaju veoma važnu ulogu pa tako i Federalni zastupnici. Stoga vas pozivam sve iziđite na izbore, dajte glas
svim listama HDZ-a i dajte glas dr. Draganu Čoviću, hrvatskom kandidatu za člana Predsjedništva, poručio je Galić.

– Predstojeći Opći izbori su prilika za osvrt na učinjeno, kao i stvaranje pretpostavki za sve što planiramo realizirati. Pokazali smo da HDZ daje pouzdano rješenje i provodi strategije za gospodarski i ekonomski razvoj, demografsku obnovu, zaštitu branitelja, unapređenje zdravstva, socijalnih kategorija, obrazovanja i kulture. Pod vodstvom našeg predsjednika dr. Dragana Čovića, naši predstavnici na listama svih razina vlasti usmjeravaju svoje djelovanje
na uređenje pitanja hrvatskog nacionalnog identiteta. Drage Livanjke i Livnjaci, pozivam vas da svoj glas date onima koji vas, kao i do sada, neće iznevjeriti. Podržimo naše zajedništvo, poručio je Ivan Jozić Predsjednik Vlade HBŽ i nositelj županijske liste za Skupštinu HBŽ-a

HDZ BiH

Sponzorirani članak