Home > Livno > Priopćenje povodom natpisa neprimjerenog sadržaja

Priopćenje povodom natpisa neprimjerenog sadržaja

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić najoštrije osuđuje bilo kakve neprimjerene sadržaje koji upućuju na uvredu ili osudu bilo koga. Jednako tako osuđuje neprimjerene natpise na jednom od dječjih igrališta u Livnu nedavno objavljenih u javnosti.

 

Tolerancija, otvorenost, susretljivost i prihvaćanje različitosti nešto je što je uvijek bio predznak Livna i Livnjaka i što će ostati i ubuduće. Odbacujemo svaku insinuaciju o Livnu kao gradu koji ne prihvaća ljude različitih vjera i narodnosti. Dokazali smo to nizom postupaka i naša otvorenost je neupitna. Stoga, odbacujemo bilo kakav pokušaj bilo koga da Livno u javnosti predstavi u drugačijem svjetlu.

 

U kontekstu rečenoga, izdvojit ćemo samo jedan u nizu događaja organiziranih u našem gradu a koji ima predznak multikulturalnosti i kroz koje se promovira suživot u Livnu. Naime, na našem središnjem Trgu prije nepuna dva tjedna koalicija “Uvažavanje” organizirala je događaj pod nazivom „Košarkom za toleranciju“ čiji cilj je promoviranje i uvažavanje kulturne raznolikosti a koji već nekoliko godina podržava Grad Livno. Gradonačelnik je neposredno nakon održanog turnira u javnosti kazao da ljudskost i humanost ne poznaju granice i izrazio svoje zadovoljstvo da se takav jedan turnir održava upravo u Livnu te kazao da i u buduće svatko sa svoje pozicije treba slati jasnu, nedvosmislenu poruku kohezije, zajedništva i poštivanja različitosti. Grad Livno podržava, ne samo ovaj događaj, nego i svaki drugi koji spomenuta koalicija upriliči a ima za cilj promoviranje suživota.

 

I ovim putem pozivamo sve nadležne institucije na poduzimanje aktivnosti potrebnih za rasvjetljavanje događaja koji upućuju na mržnju i na identificiranje pojedinaca koji stoje iza takvih događaja.