Home > Livno > PRIMANJA I OBEĆANJA FRAME LIVNO – 20 godina

PRIMANJA I OBEĆANJA FRAME LIVNO – 20 godina

U subotu, 18. svibnja naša Frama je imala obrede primanja i obećanja, te smo ujedno proslavili i 20 godina od osnutka odnosno postojanja Frame. Svečano sv. Misno slavlje bilo je u župnoj crkvi s početkom u 18:00h. Sv. Misu je predvodio fra Marko Jukić, župnik župe Suhopolje, uz koncelebraciju duvanjskog duhovnog asistenta fra Sretana Čurčića, te naših fratara iz župe, fra Vinka Sičajefra Ivana Mijatovića i našeg duhovnog asistenta fra Emanuela Radića.

Obredu su pristupila 52 framaša. 10 framaša je pristupilo obredu primanja u framu, dok je njih 42 obnovilo svoja obećanja. Sv. Misu su sviranjem i pjevanjem animirali naši bivši framaši Ana Ivković i Nikola Babić. Fra Marko nas je u svojoj propovijedi pozvao na usavršavanje svojih mladih života, na svakodnevno činjenje dobrih dijela, jer kako bi naš život na koncu i imao smisla?! 


Pred sam kraj misnog slavlja nama svima dobro poznati Dinko Periša, bivši livanjski framaš i jedan od onih koji se u samim počecima uključio u Framu, izašao je na ambon te se kratko obratio mladim framašima i ostalima.

Nakon sv. Mise i zajedničke fotografije, zajedno sa našim framašima gostima iz Viteza, Bugojna, Suhog polja, Tomislavgrada te njihovim duhovnim asistentima uputili smo se u dvoranu pastoralnog centra na okrepu, osvježenje i druženje u veselom ozračju.

Za dobru atmosferu su se pobrinuli naši harmonikaši Jure, Toni i Mario ujedno i članovi naše glazbene sekcije, a druženje je nastavljeno do kasno u noć uz igru, pjesmu i ples.

Prvenstveno hvala dragom Bogu, te svima onima koji su kroz ovih 20 godina bili dio ove franjevačke obitelji. Hvala svim framašima koji su iz godine u godinu ulagali svaki pojedinačno dio sebe, kako bi ova naša zajednica postala i opstala. Puno je se dobra učinilo, prijateljstava sklopilo, talenata usavršilo, za život korisnih savjeta naučilo. 
Mir i Dobro!


Slava Gelo, predsjednica