Home > BiH > PRETRESI NA 13 LOKACIJA U BiH U tijeku međunarodna policijska akcija kodnog imena DM

PRETRESI NA 13 LOKACIJA U BiH U tijeku međunarodna policijska akcija kodnog imena DM

Pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) uz asistenciju policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u okviru operativne akcije kodnog naziva „DM“ provode službene radnje na području Sarajevske i Unsko-sanske županije, te Republike Srpske na ukupno 13 lokacija na teritoriji Bosne i Hercegovine, priopćili su iz Tužiteljstva BiH.

– Aktivnosti se realiziraju pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, a na temelju naredbi Suda BiH. U saradnji sa EUROPOLOM, agencije za provedbu zakona u više europskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Evropske unije), provode aktivnosti pretresanja imovine i osoba – osumnjičenih pripadnika međunarodne grupe za organizirani kriminal koja duži vremenski period djeluje na području Zapadne Europe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kaznena djela Organizirani kriminal iz člana 250. Kaznenog zakona BiH u vezi sa kaznenim djelima Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH i Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. KZ BiH – ističe se u priopćenju.

U interesu istrage i međunarodne operacije koja se istovremeno realizira u više zemalja, u ovom trenutku tužiteljstvo ne može davati više informacija za medije.

hercegovina.info