Home > Magazin > Preminula je Tina Turner

Preminula je Tina Turner

S njom je svijet izgubio glazbenu legendu i uzora, napisao je Tinin predstavnik koji je potvrdio tužne vijesti.

Legendarna pjevačica Tina Turner preminula je u 84. godini.

Tužne vijesti potvrdio je njen glasnogovornik.– Tina Turner, kraljica Rock ‘n’ Rolla preminula je danas u 84. godini nakon duge bolesti, u njenom domu u Kusnachtu, u blizini Zuricha. S njom je svijet izgubio glazbenu legendu i uzora – pisalo je u službenom priopćenju.

Tina je rođena 26. studenog 1939. godine, a pravo ime joj je Anna Mae Bullock. Njena majka bila je tvornička radnica, a otac baptistički svećenik. Kada je Tina navršila 12 godina roditelji su joj se rastali, nakon čega su ona i njena sestra Alline odrasle s bakom. Kada je navršila 16 godina preminula joj je baka pa se sa sestrom i majkom preselila u St. Louis gdje je upisala Summer High School.

Ubrzo nakon što se preselila počela je i izlaziti sa sestrom, a u jednom od klubova upoznala je svog supruga Ikea Turnera. Prije njega zaljubila se u saksofonista Raymonda Hilla s kojim je 1958. godine dobila i sina Craiga Bullocka. Godinu dana nakon započela je vezu s Ikeom. Tih je godina i započela njena glazbena karijera, upravo uz Ikea, kojemu je neko vrijeme bila prateći vokal. Tada su snimili kultne pjesme poput hita ‘River Deep, Mountain High’. Tinin život uz Ikea nije bio lagan, često ju je zlostavljao, a priča o njihovoj vezi ispričana je u filmu ‘Što ljubav ima s tim’ iz 1993. godine.Kroz svoju solo karijeru stvorila je neke od najpoznatijih svjetskih pjesama, uključujući ‘Proud Mary’, ‘What’s Love Got To Do with it’, ‘Private Dancer’, ‘The Best’ i brojne druge.

24sata.hr