Home > Županija > Preminula Anita Barišić

Preminula Anita Barišić

Otišla je naša Anita, u snovima pružajući slabe ruke djeci svojoj. Otišla je naša Anita, odazvala se na poziv Gospodinov. Otišla je prerano i prebrzo. Otišla je tiho. Otišla je, jer Bog sebi najbolje uzima.

Ostavila je znamen! Znamen ljubavi i nade u tri mala života koja ostaše iza nje. Neiscrpan izvor ljubavi kroz sjećanja na veselu majku, duge crne kose. Stalnu nadu u vječni život i mjesto gdje sve boli i patnje nestaju. Nadu u ponovni susret kada i mi napustimo ovozemaljsko.

Pruži joj Gospodine pokoj vječni i primi je u svoje kraljevstvo!

“Pod Božjim okriljem Ti što prebivaš pod zaštitom Višnjega, što počivaš u sjeni Svemogućega, reci Jahvi: ‘Zaklone moj! Utvrdo moja! Bože moj u koga se uzdam!’ Jer on će te osloboditi od zamke ptičarske, od kuge pogubne. Svojim će te krilima zaštititi i pod njegova ćeš se krila skloniti: Vjernost je njegova štit i obrana! Nećeš se bojati strašila noćnoga ni strelice što leti danju, ni kuge što se šulja kroz tmine, ni pošasti što hara o podne. Pa nek’ padaju tisuće kraj tebe, deseci tisuća s desne tvoje, tebi se neće primaći! Tek što okom pogledaš, već ćeš vidjeti plaću grešnika. Jer Jahve je zaklon tvoj, Višnjega odabra sebi za okrilje. Neće te snaći nesreća, nevolja se neće prikučiti šatoru tvojemu. Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim. Na rukama će te nositi da se ne spotakneš o kamen. Nogom ćeš gaziti lava i ljuticu, zgazit ćeš lavića i zmiju. Izbavit ću ga jer me ljubi, zakrilit’ ga jer poznaje ime moje. Zazvat će me, a ja ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslaviti. Nasitit ću ga danima mnogim, pokazat’ mu spasenje svoje.“ 
(Psalmi 91,1-16)

Obitelj i prijatelji, ovim putem još jednom, zahvaljuju svim dobročiniteljima, svakome tko je kroz potporu, dobru riječ, savjet, materijalno i duhovno pomogao kroz ove teške mjesece. Hvala kompletnom medicinskom osoblju koji su bili uključeni u Anitin oporavak i hospitalizaciju. Hvala svima koji su imali suosjećanja za našu Anitu i sve što prolazi. Hvala vam, dobri ljudi!