Premijer Hrvatske čestitao Krišto: Radujemo se budućoj suradnji i jačanju odnosa RH i BiH

Premijer Andrej Plenković čestitao je Borjani Krišto na imenovanju za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH i rekao kako se raduje budućoj suradnji te jačanju odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Srdačne čestitke Borjani Krišto na imenovanju za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH! Radujemo se budućoj suradnji i jačanju odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine, napisao je premijer na Twitteru.

Nastavljamo podupirati europski put BiH i snažno se zalagati za ravnopravnost tri konstitutivna naroda na svim razinama vlasti, dodao je.

Zastupnički dom parlamenta BiH u srijedu je potvrdio imenovanje Borjane Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara u narednom četvorogodišnjem mandatu.

 

Za potvrdu njezina imenovanja glasala su 23 zastupnika dok ih je 15 bilo protiv. Zastupnički dom broji ukupno 42 zastupnika.

Obrazlažući na sjednici u Sarajevu svoje viđenje trenutačnog stanja u zemlji, Krišto je kazala kako je posebice optimistična zbog brzog međustranačkog dogovora o uspostavi nove vlasti na temelju potpisanog sporazuma o načelima djelovanja.

Ocijenila je kako je to dokaz da je moguća suradnja na zdravim temeljima među predstavnicima konstitutivnih naroda.

(www.jabuka.tv | Foto: Twitter)