Home > Županija > Predstavnici ŠGD HB šume sudjelovali na 9. Međunarodnoj energetskoj konferenciji o biomasi i OIE

Predstavnici ŠGD HB šume sudjelovali na 9. Međunarodnoj energetskoj konferenciji o biomasi i OIE

Predstavnici poduzeća ŠGD HB šume d.o.o. Kupres proteklog su tjedna (25. veljače), u zagrebačkom hotelu „Westin“, sudjelovali na 9. Međunarodnoj konferenciji o biomasi i obnovljivim izvorima energije. Na konferenciji su sudjelovali izvršni direktor za šumarstvo David Mijoč, šef Službe za uzgoj, zaštitu i uređivanje šuma, Marijan Lozančić i Domagoj Turalija, šef Službe za proizvodnju.

Osnovni cilj održane Konferencije kojoj su nazočili predstavnici iz drvoprerađivačkog sektora, proizvođači biomase, drvnog i poljoprivrednog peleta i brojni gosti je da utvrdi trendove, prisutne upozna s novim tehnologijama i inovacijama te da ukaže na važnost provedbe postojećih i odgovornog donošenje novih zakonskih okvira kako bi se u konačnici povećalo iskorištavanje obnovljivih izvora energije.

Tijekom panel diskusije,kojoj je sudjelovao izvršni direktor za šumarstvo David Mijoč u ŠGD HB šume,  govornici i panelisti kvalitetnim su izlaganjima dali pregled aktualne situacije u sektoru, razmijenili mišljenja te dali podlogu za kvalitetne zaključke i preporuke. 

Na konferenciji je zaključeno da će ubrzanje energetske tranzicije, uvođenje administrativnog reda u podsektor OIE unaprijediti sektorske prilike koje se ubuduće moraju bazirati na čim manjem utjecaju na klimatske promjene, odnosno na ”dominantnu proizvodnju zelene energije” koje će emitirati nisku razinu ugljika, a Hrvatsku držati visoko na ljestvici zemalja s visokim udjelom OIE.

Prije otvaranja konferencije predstavnici ŠGD HB šume posjetili su i nazočili radnom sastanku u direkciji Hrvatskih šuma sa predstavnicima hrvatskih šuma ,šuma RS-a i predstavnicima međunarodnih asocijacija.