Predsjedništvo HDZ-a BiH raspustilo Općinski odbor Tomislavgrad i imenovalo povjerenstvo na čelu s Jozom Bagarićem imenovan za povjerenika

Predsjedništvo HDZ-a BiH je imenovalo povjerenstvo HDZ-a BiH za Tomislavgrad koje predvodi dr. Jozo Bagarić. Također, usvojen je prijedlog listi i kandidata za načelnike/gradonačelnike te općinska/gradska vijeća koja su pristigla s terena.

HDZ BiH održao je 15. proširenu sjednicu Predsjedništva HDZ-a BiH pod predsjedanjem predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Sjednica je održana online u obliku video konferencije.

Proširenoj sjednici nazočili su predsjednici Županijskih i Regionalnih odbora HDZ-a BiH te predsjednik HDZ-a BiH organizacije za Brčko distrikt.

Na sjednici se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini s naglaskom na posljednje aktivnosti te razvoju događanja u kontekstu priprema za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo je na održanoj sjednici raspustilo Općinski odbor HDZ-a BiH Tomislavgrad zbog nepoštivanja izbornih rokova, prijave stranke na izbore, kao i usuglašavanje liste kanidata za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika.

Predsjedništvo je imenovalo povjerenstvo HDZ-a BiH za Tomislavgrad koje predvodi dr. Jozo Bagarić. Također, usvojen je prijedlog listi i kandidata za načelnike/gradonačelnike te općinska/gradska vijeća koja su pristigla s terena.

Na sjednici su utvrđene predizborne aktivnosti HDZ-a BiH te su donešeni zaključci.

Predsjedništvo HDZ-a BiH izražava punu potporu aktivnostima Provedbenog izbornog stožera HDZ-a BiH pri implementaciji strateških odrednica i smjernica izborne strategije za Lokalne izbore 2020.

”Predsjendištvo podržava decentralizirani pristup provedbe izbornih planova, naglašava važnost komunikacija i koordinacije Provedbenog izbornog stožera i Središnjice HDZ-a BiH sa županijskim, regionalnim, gradskim i općinskim odborima te organizacijom HDZ-a BiH za Brčko distrikt za pripremu i provedbu izbora”, dodaje se.

Navodi se kako je cilj HDZ-a BiH jasan, dobiti većinu od prijavljenih kandidata za načelnike/gradonačelnike, te većinu na listama za općinska, odnosno gradska vijeća, uključujući i liste s koalicijama stranaka Hrvatskog narodnog sabora.

”Predsjedništvo naglašava važnost i odgovornost lokalnih razina za pripremu i provedbu izbora kao i ostvareni rezultat iz jasno definiranih ciljeva izborne strategije, uz poštivanje svih rokova i pridržavanja kalendara aktivnosti”, dodaju iz HDZ BiH.

Pozdravili su i dogovor i prijavu zajedničke Hrvatske liste, HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora u onim prostorima gdje je položaj hrvatskog naroda ugrožen, spriječavanjem rasipanja hrvatskih glasova, a gdje se, kako kažu, očekuje osvajanje više mandata za lokalne izbore.

Predsjedništvo HDZ-a BiH poziva sve one koji žive u iseljeništvu da budu dio hrvatskog zajedništva i iskoriste svoje biračko pravo te se blagovremeno prijave za dopisno glasovanje, krajnji rok za prijavu je 1. rujna.

”HDZ BiH najveća, najjača i stožerna stranka hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini u idućem tjednu (kao i u ovoj cijeloj godini) obilježava 30. obljetnicu osnivanja. U ovim okolnostima, prateći epidemiološku situaciju, naredbe i preporuke kriznih stožera, HDZ BiH će održati svečanu akademiju povodom ove velike obljetnice. Velike proslave neće biti. Pozivamo sve utemeljitelje, članice i članove, simpatizere i glasače HDZ-a BiH, na dostojno obilježavanje obljetnice u svojim sredinama uz poštivanje svih izrečenih preporuka. Očuvanje zdravlja u ovim okolnostima svima nam mora biti prioritet pri zajedničkoj borbi protiv epidemije”, stoji na kraju priopćenja.

Tomislavcity