Home > Županija > Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin susreo se s veleposlanikom Švicarske u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Danielom Hunnom

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin susreo se s veleposlanikom Švicarske u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Danielom Hunnom

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin održao je u svome uredu sastanak s veleposlanikom Švicarske u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Danielom Hunnom. Sastanku je nazočio i direktor poduzeća GET Holding d.o.o., Pero Vrdoljak.

Veleposlanika Hunna predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin upoznao je s posebnostima i prirodnim obilježjima Hercegbosanske županije, potencijalima te modalitetima razvoja prije svega u gospodarskom i turističkom sektoru.

Veleposlanik Švicarske u Bosni i Hercegovini, Daniel Hunn zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici te je u kratkim crtama predstavio aktivnosti Veleposlanstva i buduće planove među kojima je istaknuo projekte i programe podrške društvenom i gospodarskom sektoru u BiH. Tijekom dvodnevne posjete planiran je obilazak privatnih gospodarskih subjekata na području Hercegbosanske županije od kojih su neki podržani u okviru razvojnih projekta koje provodi veleposlanstvo.

Tijekom posjete Hercegbosanskoj županiji Nj.E. veleposlnik Hunn susreo se i s predstavnicima kompanije Zero Emissions AG iz Švicarske, koja je zajedno s županijskom Vladom prije nešto više od pola godina potpisala ugovore o formiranju novog zajedničkog poduzeća GET Holding i GET Zone.

Izražena je obostrana spremnost za intenziviranjem buduće suradnje između Veleposlanstva Švicarske u BiH i Vlade Hercegbosanske županije poglavito u područjima koja će za cilj imati promicanje, te razvitak društvenog i gospodarskog sektora na prostoru Hercegbosanske županije.