Home > Livno > Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić ugostio hrvatskog izbornika Zlatka Dalića

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić ugostio hrvatskog izbornika Zlatka Dalića

Nakon spektakularnog dočeka hrvatskog nogometnog izbornika Zlatka Dalića u Livnu u ime Hercegbosanske županije ugostio ga je danas predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić. Čestitajući izborniku Daliću na svim uspjesima ostvarenim na nedavno održanom Svjetskom nogometnog prvenstvu u Rusiji, osvajanju srebra, kao i onima koji su prethodili bogatoj sportskoj karijeri prilika je ovo bila istaknuti značaj spomenutog u kontekstu zajedništva hrvatskog naroda i pozitivne poruke koja je odaslana u svijet.

„Zahvaljujem Vam što ste u ovih nešto više od mjesec dana oživjeli onaj pozitivni duh hrvatskog naroda i na tragu velikog sportskog uspjeha zajedno sa svojim igračima pružili primjer kako trud, požrtvovnost i vjera nadilaze sve sportske, društvene, političke i životne prepreke“, kazao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić.

Hrvatski nogometni izbornik, Livnjak Zlatko Dalić izrazio je zahvalnost za dostojanstvenu organizaciju veličanstvenog dočeka u Livnu, u kojemu su deseci tisuća ljudi ujedinjeni pod istim idealima.

,,Ja samo radim svoj posao, poklopilo se puno stvari i sreća, rezultat jest da se cijela nacija ujedinila. Ovo je fantazija da sav hrvatski narod bude jedno i daj Bože da ovo bude jedna dobra poruka svima, da skupa krenemo u tom pravcu. Nisam ja čovjek koji se bavi negativnostima, poslao sam svoju poruku koja je prihvaćena i izvan je svih razmjera, jer rezultat koji smo napravili je fenomenalan. Čovjek nikada ne smije zaboraviti gdje je počeo. Ovo je moj grad. Na Zgonima sam počeo i drago mi je da ste tamo napravili doček, jer postoji simbolika. Poslali smo poruke mira, tolerancije.. ovo je ponosni grad“, rekao je Zlatko Dalić.

U znak zahvalnosti i sjećanja na dane posjeta rodnom gradu Livnu predsjednik Vlade, Ivan Jozić uručio je izborniku Zlatku Daliću umjetničko djelo, reprodukciju slike Kraljica mira/Regina pacis, livanjskog slikara Gabrijela Jurkića iz 1954. godine, inače izloženu u sakralnom postavu Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno.