Predsjednik Vlade HBŽ nazočio uručivanju donacije Županijskoj bolnici u Livnu

Danas je kirurški odjel Županijske bolnice dr. fra Mihovil Sučić u Livnu, na kojem se nalazi i odjel ortopedije, opremljeniji za 44 kompleta funkcionalnih madraca sa posteljinama. To je vrijedna donacija Zajednice žena HDZ-a BiH kraljica Katarina Kosača. Činu uručivanja donacije nazočili su, uz ostale, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, Borjana Krišto zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, Marina Pendeš, izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH, Mijo Krešić, zamjenik ministra obrane BiH i gradonačelnik Grada Livna, Luka Čelan.

Prije uručivanja donacije, koja je već stavljena u funkciju, u uredu ravnatelja Županijske bolnice u Livnu dr. Ivana Cikojevića održan je sastanak na kojem se govorilo o značaju ove donacije i onome što je do sada u Županijskoj bolnici u Livnu urađeno značajnim donacijama dobivenim od Ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i od Ministarstva zdravstva RH. Ravnatelj županijske bolnice dr. fra Mihovil Sučić u Livnu dr. Ivan Cikojević zahvalio je na ovoj donaciji kazavši da je ovo dokaz da se vodi briga o pacijentima u ovoj bolnici, da bi potom kazao da su do sada u njegovom mandatu donacijama od Vlade Republike Hrvatske obnovili zgrade internog odjela i pedijatrije sa pratećim službama i zgradu neurologije i psihijatrije. U tijeku je natječaj za radove na obnovi operacijskog bloka bolnice, a gotovo zadnji dan prošle godine dobili su značajnu financijsku donaciju od Ministarstva zdravstva Vlade Republike Hrvatske za uređenje, adaptaciju i rekonstrukciju odjela dijalize. Sva sredstva iz donacija ulažu se namjenski što znači da je i ubuduće otvoren put dobroj suradnji sa Vladom RH na tom planu. Istaknuo je da je do 2018. godine Vlada Hercegbosanske županije bila nositelj svih kapitalnih investicija u Županijskoj bolnici, a i poslije toga županijska Vlada pomaže bolnicu u drugim segmentima djelatnosti.

Borjana Krišto zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kazala je da je ova donacija produkt vlastitih sredstava u što su se uključili najviši dužnosnici HDZ-a BiH sa državne i drugih razina vlasti. Do sada su donacije bile realizirane za potrebe bolnice u Novoj Biloj i Sveučilišne bolnice u Mostaru. Dodala je kako će i dalje tražiti načine kako pomoći bolnici u Livnu, a time i njenim pacijentima.

Marina Pendeš, izaslanica u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH i predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH u povodu donacije kazala je da su nositelji ovoga predstavnici HDZ-a BiH na državnoj razini na čelu sa Borjanom Krišto i da je ona kao predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH kraljica Katarina Kosača uzela svu odgovornost da ovo bude urađeno. Rekla je kako imaju još u planu ovakvih aktivnosti ne samo u Livnu već i u drugim mjestima Bosne i Hercegovine.