PREDIZBORBO PREDSTAVLJANJE KOALICIJE DOS – HLL, 28.09.2018.

Hrvatice i Hrvati,
Hercegbosanskom županijom vladaju političke elite bez ustavnog ograničenja moći, uz pomoć birokratskog i represivnog aparata policije i korumpiranog pravosuđa. Opći izbori su prilika da se narod riješi nemoralnih i korumpiranih političara, koji su uništili gospodarstvo u kriminalno provedenoj privatizaciji, zbog koje nitko nije odgovarao, iako postoje dokazi za pljačku bivših društvenih poduzeća.

Nakon što postanemo skupštinska većina, koalicijskim partnerima predložit ćemo donošenje zakona o reviziji privatizacije i zakona o restrukturiranju javne uprave bez koje nema izlaska iz gospodarske, socijalne i financijske krize, tim prije, jer nerazvijenost, korupcija i kriminal imaju za posljedicu masovno iseljavanje ljudi, zbog čega je potrebno donositi nove zakone i pristupiti izmjenama i dopunama postojećih zakona, kako bi se usvojile gospodarske mjere s ciljem upošljavanja u proizvodnim pogonima, što će omogućiti gospodarski i demografski oporavak.

Dosadašnja vlast nije željela provesti strukturne reforme u javnom sektoru s ciljem jačanja gospodarstva i poboljšanja poslovne ulagačke klime za investitore i investicije u malo i srednje poduzetništvo, vjetroparkove i solarnu energiju. Koalicija Demokratska obiteljska stranka – Hrvatska lista Livno, zajedno s koalicijskim partnerima nakon provedenih izbora će pristupiti restrukturiranju javne uprave s ciljem privlačenja investicija i jačanja gospodarstva, kako HBŽ ne bi bila najnerazvijenija županija u Federaciji BiH.

Koalicija ima mlade, stručne i obrazovane ljude koji znaju raditi studije, elaborate i projekte za izradu strategije razvoja, kojom bi se odredile temeljne djelatnosti gospodarskog razvoja Županije, kao i mjere ekonomske i financijske politike bez kojih nema razvoja gospodarstva, zbog čega će Županija još dugo godina biti najnerazvijenija županija u F BiH.

U Hercegbosanskoj županiji najveći su problem korupcija i kriminal u institucijama vlasti, zbog čega se ne mogu provoditi reforme. Danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodon obilježavanja Dana Grada Livna čuli smo kako se srdačno pozdravlja Darinko Mihaljević, ministar MUP-a i drugi zvaničnici policije koji su sudjelovali u teškim kaznenim djelima, koje godinama zataškavaju uz pomoć korumpiranog pravosuđa. U više smo navrata ukazivali na korupciju i kriminal nositelja sudske i izvršne vlasti, na nepotizam i nezakonita upošljavanja cijelih obitelji, ovjeravanje službenih isprava MUP-a s lažnim sadržajem, krivotvorenje potpisa policijskog komesara, provalu u ZP Tomislavgrad i predaju arhive bivšeg Osnovnog suda Tomislavgrad od strane predsjednika Općinskog suda u Livnu bivšem glavnom tužitelju u HBŽ, lažna svjedočenja dužnosnika HDZ BiH protiv hrvatskih branitelja za ratne zločine, , napadi na novinare i davanje državljanstva BiH od strane djelatnika policije osobama kriminalnog miljea iz Srbije, lažne optužbe protiv mene za progon srpskog naroda iz Livna po naredbi Roberta Vidovića, načelnika PU Livno, dodjela stipendija i studentskih domova djeci siromašnog ministra Darinka Mihaljevića, reketarenje gospodarstvenika od strane zapovjednika PP Bos. Grahovo, zataškavanje fizičkog obračuna dužnosnika policije i glavnog tužitelja u HBŽ.

Koalicija ima snage, znanja i odlučnosti suprotstaviti se svim oblicima korupcije i kriminala u policiji i pravosuđu i suprotstaviti se lažima iza kojih stoji HDZ BiH Bez obuzdavanja korupcije i kriminala nema opstanka za mlade i obrazovane osobe, koje će zbog ovakvog stanja i dalje masovno iseljavati, jer vladajuće političke elite nisu ispunile niti jedno dano obećanje, osim što su stvorile korupciju, kriminal. Iskorjenjivanjem korupcije i kriminala investitori će uložiti svoj novac u našu Županiju, od čega će svi imati koristi, kako investitori, tako općine i županija.
Pored korupcije i kriminala, iseljavanja i demografskog potonuća najveći su problem društva osobe s kupljenom diplomom. Koalicija Demokratska obiteljska stranka-Hrvatska lista Livno nakon što preuzme odgovornost u Županiji, izvršit će provjeru sumnjivih diploma i procesuirati sve osobe s lažnom diplomom, kako bi vratili dostojanstvo školama i prosvjetnim djelatnicima, te usvojili europske standarde u odgoju i obrazovanju. Revizijom diploma u institucijama vlasti, koalicija DOS-HLL želi potaknuti ministarstvo prosvjete, pravosuđe i policiju da se uhvate u koštac s ovim zlom, jer su nam kadrovi HDZ-a BiH s kupljenom diplomom uništili svaku nadu za izlazak iz političke, gospodarske, socijalne i financijske krize, zbog kojih se nastavlja masovno iseljavanje cijelih obitelji, što razorno djeluje na demografsko stanje u Županiji.

Masovnom iseljavanju doprinosi obiteljsko zapošljavanje samo određenih osoba koji pripadaju privilegiranim obiteljima iz HDZ BiH, dok se mladi i obrazovani kadrovi nakon završenog školovanja iseljavaju, kako bi svoja znanja i sposobnost prodavali stranom kapitalu. Koalicija će učiniti sve kako bi zaustavila pogubnu politiku obiteljskog zapošljavanja samo privilegiranih obitelji, a ujedno ćemo potaknuti socijalnu osjetljivost prema najosjetljivijim kategorijama, kao što su umirovljenici, osobe s posebnim potrebama, branitelji i otpušteni radnici iz poduzeća.

Poseban problem predstavlja teško stanje braniteljske populacije kod koje vlada neizvjesnost, strah i pesimizam, jer mnogi branitelji nemaju posao i zdravstvenu zaštitu, a žive u strahu od optužbi za ratne zločine iza kojih stoji HDZ BiH. Neosporno je, da su službene isprave MUP-a s lažnim sadržajem krivotvorili Darinko Mihaljević, ministar MUP-a, koji je nemoralan po tvrdnjama Dragana Čovića i Marijan Grgić, koji je krivotvorio potpis Policijskog komesara, kako bi SIPA-i i Tužiteljstvu BiH dostavio lažne dokaze protiv hrvatskih branitelja za udruženi zločinački pothvat. Nesigurnosti doprinose i lažna svjedočenja za ratne zločine. Neki koji su lažno svjedočili protiv branitelja nalaze se na listi HDZ BiH na ovim izborima.

Mnoga kaznena djela su voljom korumpiranog pravosuđa, u dogovoru s politikom i optuženima za teška kaznena djela otišla u zastaru. Niti jedan tužitelj ili sudac neće osloboditi kriminalca, ako nisu kupljeni. Zbog stanja u pravosuđu, koalicija će tražiti redovite i tematske sjednice Skupštine, jer pravosuđe nikada nije podnosilo izvješće skupštini, iako je to zakonska obveza.

Ovakvim postupanjem pravosuđe šalje pogrešnu poruku javnosti, da se isplati činiti nezakonite radnje, jer optuženi znaju da neće biti kažnjeni. Koalicija će biti za sve naše građane, pouzdan i nepobjediv zaštitnik i nepremostiva utvrda za svaku vrstu korupcije i kriminala nositelja izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u Hercegbosanskoj županiji.

Pozivamo sve građane u Hercegbosanskoj županiji da izađu na izbore i glasuju za koaliciju Demokratska obiteljska stranka – Hrvatska lista Livno za Skupštinu HBŽ, jer je vaš glas za našu koaliciju glas za promjene. Koalicija za sve više razine vlasti poziva građane da glasuju za Hrvatsko zajedništvo i doktoricu Dianu Zeleniku za Hrvatskog člana Predsjedništva BiH, jer hrvatski narod ima priliku za člana Predsjedništva izabrati osobu koja nije opterećena prošlošću, ćirilicom, jugoslavenstvom i komunističkom ideologijom nego osobu kojoj je stalo do opstanka hrvatskog naroda u BiH. Program koalicije Demokratska obiteljska stranka – Hrvatska lista Livno, predstavio je Jakov Perković, nositelj liste za Skupštinu HBŽ.

 

Livno, 28. rujna 2018.

Ured za informiranje koalicije DOS-HLL