Home > BiH > Pred ukazanje u Međugorju dogodilo mi se čudo s hostijama

Pred ukazanje u Međugorju dogodilo mi se čudo s hostijama

“Kada sam prvi puta došao u Međugorje, bila je 1994. godina. I, ako želim biti iskren, moram priznati kako me dovela više radoznalost, nego to da sam vjerovao u ono što se ovdje događa. I radi neznanja i nesigurnosti glede toga što bih ovdje mogao zateći, ponesoh sa sobom posvećene hostije u kutijici u kojoj se nosi pričest bolesnicima. Namjera mi je bila da, ako ne nađem u Međugorju ništa vjerodostojno, imam uza sebe Presveto, pa da se mogu negdje osamiti i posvetiti molitvi. Uglavnom, da ne gubim vrijeme.

U Međugorju je tih dana bilo vrlo malo hodočasnika jer je još bilo ratno vrijeme i sjećam se kako sam tog dana, posljednjeg dana mog hodočašća, a bio je petak, 30. rujna 1994., jedini ja bio od talijanskih svećenika, pa su me zamolili da predslavim misu za talijanske hodočasnike. Sakristan koji me je tada pripremao za misu pozvao me je tada da dođem navečer i nazočim Gospinu ukazanju vidjelici Mariji (ukazanja su se tada još događala u sakristiji crkve)”, kazao je tada u svom svjedočanstvu vlč. Marco.

poster

00:00

Molitva krunice

 

“I došao sam točno navrijeme, izmolili smo krunicu, a zatim smo započeli i molitvu sedam Očenaša. Ja sam sa sobom neprestano nosio posudicu s posvećenim hostijama u unutarnjem džepu jakne. Nekoliko trenutaka prije trenutka ukazanja osjetio sam kako se nešto zbiva u mome džepu: naime, hostije su se počele poigravati unutar posudice. To je bilo tako snažno da sam povukao ruku i prekrio njome posudicu jer sam imao osjećaj da će i drugi čuti to poskakivanje i lupkanje hostija koje su ‘skakale’ u posudici.

Istodobno s tim poskakivanjem Marija je zaustavila molitvu, zagledala se prema gore te sam shvatio kako je ukazanje započelo, istodobno, dakle, kad su i moje hostije počele poigravati”, kazao je vlč. Marco i svoje svjedočenje završio riječima: “To je za mene bio jedan veliki znak vjerodostojnosti ukazanja i jedna velika potvrda da se ovdje uistinu ukazuje Majka Božja”.

Vecernji list