Home > Livno > POZIV HRVATIMA IZ FRANKFURTA I OKOLICE: Livanjska zajednica organizira roštiljadu koja će imati humanitarni karakter

POZIV HRVATIMA IZ FRANKFURTA I OKOLICE: Livanjska zajednica organizira roštiljadu koja će imati humanitarni karakter


U nedjelju, 2. srpnja, Livanjska zajednica Frankfurt organizira svoju 3. po redu roštiljadu koja je i ovaj put humanitarnog karaktera. Prihodi od roštiljade bit će proslijeđeni za pomoć 48-godišnjoj Mariji koja se već neko vrijeme bori s leukemijom, da pronađe kompatibilnog donora koštane srži.   Roštiljada će početi u 12 sati na sportskom terenu nogometnog kluba Croatia Frankfurt (Alexander-Riese-Weg 1).Livanjska zajednica će imati svoj štand gdje se svi koji to žele mogu registrirati i testirati kako bi doznali mogu li biti donori koštane srži te na taj način pomoći  Mariji da pobjedi bolest.

Moguća je i online registracija na stranici www.dkms.de/marija.

– Naša majka (48 godina) oboljela je od akutne leukemije 2020. godine. Nakon brojnih kemoterapija i zračenja, uslijedila je transplantacija matičnih stanica. Moj brat je smio i mogao donirati matične stanice. Mama se borila za povratak u život dugim i kamenitim putem. Dobili smo vijest nakon 2 godine i 9 mjeseci da se bolest vratila i srušila naš svijet. Ovaj put Marija može preživjeti samo s matičnim stanicama genetskog blizanca. Kemoterapije, ležanja u bolnici, strah, nada, neizvjesnost, sve počinje ispočetka, napisali su Marijini kći Manuela i sin Leon na spomenutoj internetskoj stranici.Kako bi pomogli Mariji, Livanjska zajednica poziva sve koji mogu i žele da se ovoj akciji odazovu u što većem broju.