Požar u središtu Livna satima gasilo 7 vatrogasaca i dvoje volontera

Sinoć oko 20 i 45 izbio je požar u centru Livna u stanu na gornjem katu zgrade u neposrednoj blizini Gradske uprave. Premda su tek došli s požarišta u Kablićima pripadnici Vatrogasnog društva Livno  odmah su intervenirali, no, imali su problema s pristupom budući da su gotovo sve sobe u stanu bile zakrčene različitim stvarima koje su gorjele.

Na lice mjesta uz vatrogasce, izašli su i djelatnici Komunalnog poduzeća i Elektro Livna, a kako je vatra zahvatila krovište, radi učinkovitijeg gašenja pomogla je i tvrtka „Elektro Krezo“ sa svojom dizalicom. Intervencija je trajala jutros do tri sata, a požar je gasilo 7 livanjskih vatrogasaca, te dva volontera, Zdenko Pašalić i Branislav Miloloža, vatrogasac iz Zagreba koji je u Livno došao na godišnji odmor.

  Djelatnici PU Livno i MUP-a K10 s protupožarnim inspektorom od jutros vrše očevid nakon kojega bi se trebalo doznati što je točan uzrok požara. Vatrogasci ističu kako je evidentno da je ta, a i susjedne zgrade, vrlo loše održavana, te da je krajnjim naporima spriječeno da vatra preko krovišta pređe i na druge zgrade.

Večernji list